2024.04.19. - Emma

34,6 millió dollárt keresett tavaly Madonna

Másodszor került fel a zenei elõadók Billboard-féle jövedelmi listájának élére Madonna. Az énekesnõ 34,6 millió dollárt keresett tavaly.
Világ körüli turnéjának köszönhetõen 34,6 millió dollárt keresett tavaly Madonna, és ezzel az 54 éves amerikai énekesnõ másodszor került fel a zenei elõadók Billboard-féle jövedelmi listájának élére. Az énekesnõ jövedelmének 93,5 százaléka – 32 millió dollár – MDNA elnevezésû, 88 fellépésbõl álló világturnéjából, a múlt év legnagyobb világ körüli koncertkörútjából származott.

Madonna maradt az egyetlen nõi elõadó az elsõ tíz között, miután az elõzõ évben gyõztes Taylor Swift nem turnézott 2012-ben, és ezért a 15. helyre esett vissza. A második legtöbbet keresõ zenész Bruce Springsteen volt, aki teltházas koncertjeinek köszönhetõen hasonló összeget, 33,4 millió dollárt muzsikált össze. Az õ jövedelmének is a 92 százaléka származott az élõ fellépésekbõl.

Kettejüktõl lényegesen lemaradva a harmadik helyen Roger Waters, a Pink Floyd alapítója áll 21 millió dollárral a The Wall Live címû turnénak köszönhetõen, a negyedik pedig 20 millió dollárral Van Halen lett, aki A Different Kind of Truth címû albumát népszerûsítette élõ fellépésekkel.

A tizedik helyezett Justin Bieber kanadai tinisztár kis híján 16 milliárd dollárt énekelt össze, ebbõl 10 millió dollárnyit a Believe címû turnéján, zsúfolásig telt arénákban tartott fellépéseivel. A zenei világban az igazi pénz a jól fizetõ élõ fellépésekben van, s ironikus módon a legkelendõbb turnézó elõadók jellemzõen már jócskán túl vannak a lemezeladási csúcspontjukon.