2024.04.20. - Tivadar

Az internetes közösség fel van háborodva ByeAlex gyõzelmén

Szombaton ért véget a Dal döntõje, a nézõk pedig úgy döntöttek, hogy ByeAlex képviselheti Magyarországot a nemzetközi dalversenyen. Az internetes közösség pedig fel van háborodva.
A végeredmény kihirdetésekor elmaradt az extázis, a fiatal énekes látszólag egykedvûen vette tudomásul, hogy megnyerte a válogatót. Ha megismernek az emberek, rájönnek majd, hogy nem nagyon mutatok ki érzelmeket, erre jó a zene – nyilatkozta ByeAlex.

Nem vagyok a híve annak, hogy kifelé mutassam, hogy mit gondolok vagy érzek, méltósággal végig kellett "nyomni" a mûsort, elõadtuk a dalokat, a közönség pedig választott – magyarázta az elõadó. A gyõztes arról is mesélt, hogy kerüli az internetet, mert egyelõre nem tudja kezelni azt a felhajtást, ami jelenleg zajlik körülötte.

Lehet hogy nem csak a felhajtás, hanem a negatív kritikák is zavarják az újdönsült sztárt, mivel a Facebook, és a többi közösségi oldal is tele volt értetlenkedõ és felháborodott bejegyzésekkel: a bejegyzések szerzõinek többsége úgy gondolta, hogy ByeAlex érdemtelenül nyerte meg a versenyt.

Az énekes rajongóit arról biztosította, hogy szerzeményét magyarul adja elõ az Eurovíziós Dalfesztiválon, úgy érzi, a közönség is azért szavazott rá, mert azt szeretnék, hogy magyarul szólaljon meg a dal. A Kedvesem címû számot ugyanakkor lefordítják angolra, és így is kommunikálják majd. Erre azért van szükség, hogy a külföldi hallgatók is megértsék a mûvet – mondta.

ByeAlex egy kis meglepetéssel is készül: gitárosa jól ismeri a svéd nyelvet, így a válogatón gyõztes dal refrénjét a rendezõ ország anyanyelvén is elénekli majd.