2024.04.20. - Tivadar

30 évvel ezelõtti rablásból származó pénzt fizetett vissza egy amerikai férfi

Kirabolt egy üzletet 30 évvel ezelõtt – de nem bírt a bûntudattal, és három évtizeddel késõbb kamatostul visszafizette a pénzt egy amerikai férfi.
A névtelen elkövetõ egy helyesírási hibáktól hemzsegõ levelet és egy százdollárosokkal teli borítékot küldött a michigani seriff irodájába. A hétfõn érkezett csomagban összesen 1200 dollár (kb. 280 ezer forint) volt, pedig a férfi annak idején csak 800 dollárt zsákmányolt.

A kísérõlevélben kifejti: hibát követett el, amikor a nyolcvanas években kirabolt egy „Middle Mart" boltot, amit azóta is bán. Ezután arra kérte a rendõrséget, segítsenek neki felkutatni az eltulajdonított összeg valódi gazdáját.

„Nagyon-nagyon csúnya dolgot csináltam, szégyellem magam érte – és azt hiszem, épp eleget éltem ezzel a bûntudattal. Kérem, keressék meg a pénz igazi tulajdonosát, adják neki vissza, ami az övé, és mondják meg neki, hogy nagy butaságot követtem el, ostoba voltam, és nagyon sajnálom."

A levél természetesen névtelenül, cím nélkül érkezett. A helyi seriffhelyettes szerint becsülendõ, amit a férfi tett, de nem fogják újraindítani a nyomozást a rablási ügyben, hisz a boltot régesrég bezárták már.