2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Ûrutazásra készül Tom Cruise

Szeretne ûrutazást tenni Tom Cruise, és nem tart attól, hogy közben idegen lényekbe botlana. ½Gyerekkoromban mindig is azt reméltem, hogy mostanra már különbözõ bolygókra fogunk utazni - mondja a sztár.
- Ez nem jött össze, de egy szimpla Föld körüli körút már elérhetõ. Arra nem számítok, hogy idegenekkel találkoznék, de ugyanakkor beképzeltség lenne azt hinni, hogy egyedül vagyunk az univerzumban. Csak éppen kicsi a valószínûsége, hogy mostanában egymásba botlanánk.½

Cruise persze könnyen beszél az ûrutazás elérhetõségérõl, hiszen nem okoz gondot neki a mintegy félmillió dolláros viteldíj kifizetése, és fizikailag is kitûnõ állapotban van. Az elsõségrõl azonban lekésett, mert Ashton Kutcher már feliratkozott az utaslistára a Virgin Galacticnél, amely néhány éven belül kétórás ûrkalandra viszi azokat, akik meg tudják fizetni.

Cruise fantáziáját nem véletlenül indíthatta be az ûrutazás lehetõsége, legújabb filmjében ugyanis rengeteg idõt tölt a felhõk fölött. A Feledés címû szuperprodukcióban õ az utolsó ember a kiégett Földön, aki karbantartási munkálatokat végez a robotrepülõgépeken. Hamarosan azonban kiderül, hogy még sincs egyedül: portyázó idegen lényeken kívül emberi túlélõk is vannak, akik ráébresztik arra, hogy a bolygó sorsa az õ kezében van. A film másik két nagy sztárja Olga Kurylenko és Morgan Freeman.