2024.04.24. - György

Visszaadta a milliókat a becsületes megtaláló

Kétmillió forintnak megfelelő összeg volt abban a műanyag zacskóban, ami egy alvó férfi zsebéből esett ki. A többi utas szemétnek hitte, és egy megállóban az utcára rúgták.
A kisebb vagyont Hongkongban vitte haza hajnalban egy kocsma 23 éves vezetője. A 74 ezer hongkongi dollár (2,2 millió forint) - az aznapi bevétel - egy műanyag zacskóban volt nála. A férfi azonban az utazás közben elaludt, és már csak akkor vette észre, hogy eltűnt a pénz, amikor már leszállt a buszról.

A fiatalember ugyan gyorsan taxiba pattant, és sikerült is utolérnie a buszt, a pénzt már nem találta. Ekkor jelentette az esetet a rendőrségen, ahol legnagyobb meglepetésére közölték vele, hogy a pénzt át tudja venni az egyik rendőrőrsön. A milliókat tartalmazó zacskót ugyanis egy buszmegállóban megtalálta egy hatvanéves férfi, és leadta azt a rendőrségen.

A rendőrök elmondása szerint a busz utasai rúgták le a járműről az útközben elaludt férfi zsebéből kiesett zacskót, mert azt hitték, egyszerű szemét. Először a becsületes megtaláló is hulladéknak gondolta, és már éppen ki akarta dobni egy kukába, amikor észrevette, hogy a zacskóból pénz hullott ki.