2024.04.19. - Emma

Igyunk sört! Tele van vitaminnal!

Örülhetnek a folyékony kenyér rajongói. Eddig a habos gyönyörûség kedvelõi fõleg csak arról hallhattak, mennyi veszélyt rejt kedvencük fogyasztása, most azonban egy bostoni tudóscsoport megállapította, a búzából készült sörben rengeteg értékes B-vitamin van.

Elsõsorban a férfiak, közöttük is különösen a dohányosok számára fontos, hogy a búzasör megszünteti B-vitamin hiányukat, amely keringési zavarokhoz, koncentrálási gondokhoz vezetne. Igaz, B-vitamin számos élelmiszerben, a banánban, a káposztában, a szárnyasokban, az avokadóban és a tejtermékekben is van, de a búzasör lekörözi ezeket.

A kutatók egyéb, az egészségre hasznos anyagot is leltek ebben az italban, köztük a xanthohumolt. Ez a megszokott sörökben csak mérsékelt mennyiségben fordul elõ, de a búzából készültekben nagyobb arányban. Ez az anyag csökkenti a gyulladásokat, a tumorok kialakulásának esélyét, és jó a reumás megbetegedések megelõzésére, karbantartására is.

Ez a jó hír. A rossz: az alkoholmentes sörökben a jótékony hatások egyáltalán nem érvényesülnek.