2024.04.20. - Tivadar

Sztárokkal forgatott Réti Barnabás

Sztárokkal forgatott Réti Barnabás
Jean Renóval, Rufus Sewell-lel, Matthew Macfadyennel és Donald Sutherlanddel játszik közös filmekben Réti Barnabás. A Szegedrõl indult fiatal színész a Mosoly Orfeum címû zenés kabaréban lép színpadra a megyeszékhelyen.

Az egész nyarat a kamerák elõtt töltötte a Szegedrõl indult Réti Barnabás. A Barátok közt egykori sztárja elõbb egy francia szuperprodukció forgatásán vett részt: a La Rafle, vagyis A razzia címû filmben egy zsidó férfit játszik, a forgatókönyv szerint sírnia kellett és elájulnia. Jean Reno a film fõszereplõje.
– Renóval sajnos nem találkoztam, de együtt dolgoztam Melanie Laurent-nel, az új Tarantino-film, a Becstelen brigantik sztárjával. Drámai jelenetünk volt, sírnom kellett. A felvétel után odajött hozzám Melanie, és megköszönte a közös munkát, ami nagy elismerés, nagyon jólesett – emlékezett vissza a 27 éves színész. A filmet márciustól játsszák a francia mozik.

A másik film, amelyben szerepet kapott Réti Barnabás, egy nagyszabású tévés produkció, amely Ken Follett világhírû bestsellerének, a Katedrálisnak az adaptációja. A fiatal színész három hónapot töltött a stábbal, a film fõbb szerepeit ismert angol és német színészek játsszák, többek közt Rufus Sewell, Matthew Macfadyen és Donald Sutherland.

Réti Barnabás egy szerzetest alakított a nyolcrészes sorozatban, amelynek több epizódjában is szerepel. Sok gregorián dalt kellett megtanulnia latinul, de nem ez volt a legnagyobb kihívás a színész számára: a szerep miatt tonzúrát (borotvált fej) kellett viselnie. A hétköznapokban ezért csak baseballsapkában lépett ki az utcára.

– Pakson és a környezõ erdõkben rögzítettük a Menedék címû kisjátékfimet. Egy fiatal rendezõpáros, Babai István és Kövi Gergely munkája a produkció – magyarázta Barnabás, aki a posztapokaliptikus kamaradráma egyik fõszerepét játszotta. A produkció szinte nulla költségvetéssel készült, és hamarosan fesztiválokon mutatkozik be a nézõknek.