2024.04.20. - Tivadar

Négy napig aludt az óriás kisfiú

Négy napig aludt az óriás kisfiú
Kórházba került Szasa Pehtelev, a 13 éves volgográdi kisfiú, aki már "csak" 120 kilót nyom, mert nem lehetett felébreszteni álmából. Szerencsére kiderült, hogy nem kómába esett, hanem tüdõgyulladása van, s már lábadozik.

Szasához az õt gyámként nevelõ nagymamája hívta ki a mentõket, mert unokája elõzõ nap a szokásos idõben lefeküdt és elaludt, de nem lehetett felébreszteni. Több felnõtt férfi nem kis erõfeszítésére volt szükség, hogy az alvó óriást a mentõkocsiba tegyék. Szasát azonban a kórházban sem sikerült felébreszteni, s az orvosok már attól tartottak, hogy kómába esett.
A röntgenfelvétel azonban kimutatta, hogy a fiúnak tüdõgyulladása van, s ez az orvosok szerint annyira legyengítette a szervezetét, hogy az egyszerûen "kikapcsolódott".

A sajtó elõször tavaly számolt be az elhízott kisfiúról, amikor kritikus állapotban kórházba került, s ott kiderült, hogy testsúlya 180 kilogramm, alig tud beszélni, és nem tud járni. A vizsgálatok tisztázták, hogy elhízását hormonális rendellenesség okozza. Diétára és testmozgásra fogták, s fél év alatt 60 kilogrammot fogyott.

Szasa négy napi álom után felébredt, de még kórházban van, és nem is hagyja el az ágyát. A nagymama szerint a történtek oka abban keresendõ, hogy a hosszú hõség után a hõmérséklet 40 fokról hirtelen lezuhant, s a gyerek legyengült szervezete ezt nem bírta ki.