rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Száz éves palackposta bukkant elõ Skóciában

 • Share on Tumblr

  Csaknem százéves palackposta bukkant elõ Skóciában: ez a legrégebben a tengerben hányódó üzenet.

  loading...

  Az 1914-bõl származó, 98 éves üveget egy halász húzta ki áprilisban Skócia északi részén a Shetland-szigetnél. A Guinness Rekordok Könyvének bizottsága csütörtökön erõsítette meg a rekordot. A palackpostát ugyanannak a hajónak a halászai találták meg, amelynek fedélzetére húzták a korábbi rekordert is. Az az üzenet 92 évet töltött a tengerben.

  A most talált üveget 1914 júniusában Glasgow-ban dobták a vízbe csaknem kétezer másik üveg társaságában. Mindegyikben egy-egy képeslap volt, rajta a kéréssel, hogy a megtaláló – egy kisebb jutalom fejében – juttassa vissza a kártyát a halászati hatóságnak. Az akció célja a Skócia elõtti tengeráramlatok feltérképezése volt. A skót hatóságok szerint máig 315 üveg talált vissza a szárazföldre.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Elbocsátották a professzort, mert a tévében szerepelt!

  Elbocsátotta a hollandiai Rotterdamban mûködõ Erasmus egyetem Tarik Ramadan muszlim professzort, mert az iráni állami televízióban szerepelt.

  Az intézmény azzal indokolta döntését, hogy a tudós közszereplésével támogatta a teheráni rezsimet.

 • Menet közben esett szét egy Dacia

  A DN1-es országúton, két kilométerre Szebentõl az autó rakterét borító tetõszerkezet a széllökések miatt leszakadt, és röptében megsebzett egy, az út szélén gyalogosan közlekedõ nõt.

 • David Hasselhoff visszatér!

  David Hasselhoff visszatér egyik korábbi sorozatsikerébe. Igaz, egy nálunk kevésbé ismertbe...

 • 93 éves korában elhunyt Rentoul Ferenc

  Elhunyt Rentoul Ferenc újságíró, jogász, a BBC egykori magyar adásának volt vezetõje. Rentoul Ferencet 93 éves korában érte a halál - tájékoztatták a BBC néhány éve megszüntetett magyar osztályának volt munkatársai Londonban az MTI-t.

  Rentoul Ferenc 1938-ban egy kereskedelmi cég alkalmazottjaként került Nagy-Britanniába, és 1941-ben kezdett a BBC-nél dolgozni. A magyar osztály vezetésére 1949-ben kérték fel, e tisztségét nyugdíjba vonulásáig, 1975-ig töltötte be.

 • Ifj. Knézy Jenõ régebben is verekedett

  Néhány éve már állt bíróság elõtt ifjabb Knézy Jenõ! A sportriporter már 2005-ben, a Városmajorban összeverekedett egy párral.

  Nem kis indulatokat gerjesztett a hír, mely szerint a tévés válófélben lévõ feleségét olyan mértékben megütötte, hogy eltört az asszony állkapcsa.

  Az ügy kapcsán most elõkerült Knézy korábbi aktája is, amelybõl kiderül: akkor még a BRFK egyik alosztályán, aktív rendõrként tevékenykedett a sportriporter.

 • Tara Reid megházasodik!

  Nagy meglepetést okozott mindenki számára Amerika egyik botrányhõsnõje, Tara Reid! A színésznõrõl ugyanis kiderült, hogy jövõ nyáron megházasodik!

  - Tara nagyon szerelmes ebbe a fiúba, és bámulatosan nyugtató hatással van rá - mondta a National Enquirer magazinnak a pár egyik barátja, aki a "nyugtató hatás" alatt Tara botrányos életmódjára utalt. Ugyanis Tara, akárcsak a legtöb hollywoodi botrányhõsnõ leginkább a drog és alkohol problémáiról híresült el.

 • Madonna és fia együtt énekeltek a koncerten

  Az énekesnõ spontán akciója volt, amikor felinvitálta a fiát a színpadra. Szerencsére Rocco nem jött zavarba.

 • Magyar siker: gyõzött a szexis fehérnemû tervezõje

  „A romlás virágai” – ezt a nevet kapta Bódis Boglárka csodás kreálmánya, amellyel a tervezõ megnyerte a berlini divathét egyik nemzetközi design versenyét.

 • Hét embert megölt egy ámokfutó Azerbajdzsán fõvárosában

  Hét embert megölt, többeket megsebesített, majd magával is végzett egy ámokfutó Azerbajdzsán fõvárosában.

  Orosz és azeri hírügynökségek értesülése szerint a bakui kõolajipari egyetemen lövöldözött egy férfi. A sebesültek száma 15 az elsõ jelentések szerint.

 • Túlsúlya miatt nem kapta vissza gyerekeit

  Érdekes eset történt Kanadában, melyre itthon is érdemes odafigyelni, hisz sokszor elõfordult már, hogy a jogalkotás Amerikából induló új irány lassan, avagy gyorsabban elért Európába.

 • Robbie Williams UFO barát

  Robbie Williams imádja a kis zöld lényeket. A mostani bejelentésére azonban senki sem számított: az énekes felfüggeszti zenei karrierjét, és ufológusnak áll. Robbie vices fiú, de most nem egy tréfás pillanatában nyilatkozta ezt.
  A The Sun címû angol napilap számolt be elsõként a hírrõl, mely szerint Robbie állítólag megszállottan kutat a Földön kívüli élet után.A sztár rendszeres látogatója a városon kívül esõ, eldugott pusztaságoknak, ahol éjjelente arra vár, hogy fura zöld lényekkel találkozzon.

 • Kevesebb sört isznak a csehek, csõdbe mennek a fogadók

  Nagyjából minden tizedik csehországi kocsma kénytelen volt tavaly bezárni, és a piac visszaesésérõl számoltak be a csehországi sörgyárak is.

 • Inas Allah - husicsoda

  Lagos - Inas Allah csodájára járnak egy étterembe az emberek Nigériában.

  Az inas Allah egy darab hús: ennek inas, avagy mócsingos részei adják ki az Allah feliratot. Maga az éttermes fedezte fel, amikor meg akarta enni a korábban már megfõzött és megszárított hússzeletet. Az imígyen tartósított marhahúskészletben kutakodva, még három Allah-szeletet sikerült lelnie.

 • Nagy adag hús és semmi gabona: õsembermozgalom Manhattanben

  A barlanglakó õsember életmódját követik a manhattani õsembermozgalom tagjai.

 • Anyai örömök elé néz Palotás Petra

  Anyai örömök elé néz Palotás Petra. Az RTL Klub Ötletház címû mûsorának háziasszonyán egyre jobban látszódik, hogy kerekedik a pocakja.

  A nyolc hónappal ezelõtti tragédia után a mûsorvezetõ nagyon boldog, hogy újra áldott állapotban van.

  "Csodaként élem meg, hogy a kisfiunk elvesztése után három hónappal azonnal megfogant a kisbabánk."

 • Kávéautomatákra maszturbált

  A férfi megköszönte a rendõröknek, hogy elkapták, mivel már a maszturbálás rabjává vált, csak épp a csillogó kávéfõzõkre izgul fel.

  A 20 éves fiatalember azt vallotta a rendõröknek, hogy rabjává vált annak, hogy autós eszpresszóállványoknál elégítse ki magát.

  Amikor elkapták, kifejezetten megkönnyebbült, mert érezte, hogy segítségre van szüksége szenvedélye miatt.

 • 94 évesen született gyermeke

  Kilencvennégy éves a világ legidõsebb "kispapája". Az Indiában élõ aggastyánnak és nejének - aki szintén nem túl fiatal kismama, 52 esztendõs múlt - két hónappal ezelõtt született fia. A férfi nem kapkodta el a házasságot, 90 évesen még agglegény volt.

 • Hétlábú borjú született

  Állatorvosok tanulmányozzák a különös borjút, amely Mato Grosso államában, egy rondonopolisi farmon született, az állattenyésztés egyik legfontosabb régiójában.

  Valter Slaviero marhatenyésztõ hosszú életet jósolt a borjúnak, amely zsenge - egyhetes - korát meghazudtolóan eleven.


 • Véletlen kidobott pénzének kétharmada megkerült - kevesli a férfi

  Visszakapta megtalált pénzét a rendõrségen 2011 júliusábanegy férfi, mert igazolni tudta, hogy õ rejtette el a lomtalanításkor kidobott könyvek közé. A rendõrség nyomozást indított lopás miatt, mert a férfi állítása szerint a megtalált összeg 400 ezer forint, õ pedig 600 ezer forintot "dobott ki".

 • Dühében megfogdosta az ellenõrt

  Floridában egy nõ dühében megfogdosta az ellenõrt az egyik ellenõrzõ pontnál. Az incidenst a kamerák is rögzítették.

 • Éhezik az egykori milliárdos

  Nem is fordulhatott volna nagyobbat a világ Ruth Madoff-fal (67), az 50 milliárd dolláros – 11 129 milliárd forintos – svindler, az évezred piramisjáték-csalása kitervelõjének feleségével. Bernie Madoff (72) hitvese két éve még 26 ingatlan tulajdonosa volt, mára a nõvére floridai albérletében húzza meg magát, és egy 14 éves furgonnal hordja ki az ingyenkonyháról az ételt a hajléktalanoknak.

 • Idegen akcentussal ébredt

  Állítólag idegen akcentussal ébredt egy nõ Új-Zélandon: a helyi nyelvi sajátosságok helyett walesi, skót és észak-londoni tájszólásban kezdett beszélni.

 • Angelina Jolie Pakisztánban kampányol

  A színésznõ célja, hogy felhívja a figyelmet az áradások sújtotta ország helyzetére.

 • Szinte kiürítették London belvárosát Tom Cruise miatt

  A sztárt több ezer londoni átkozta tegnap reggel, amikor legújabb forgatása miatt gyakorlatilag kiüríttette a város központját.

 • A fatuskos gyilkos életfogytiglant kapott!

  Életfogytiglani börtönre ítélték szerdán Németország egyik legkülönösebb bûnügyének tettesét, aki több mint egy évvel ezelõtt egy autópálya fölötti hídról ledobott fatuskóval követett el gyilkosságot.

  Az illetékes bíróság szándékos emberölés elkövetésének vádjával szabta ki az ítéletet a 31 éves, kazah származású Nicolai H. névre hallgató, kábítószerfüggõ személyre.

 • Már a lovagok is adót csalnak?

  Adócsalás, pénzmosás és a hatóságok félrevezetése címén emelhetnek vádat Sean Connery ellen, õt és nejét 2010 május végére idézte be kihallgatásra egy spanyol bíróság.

 • Becsületes megtaláló: visszakerült a milliárdos lottószelvény az eredeti tulajdonosához

  Becsületes megtaláló: visszakerült a milliárdos lottószelvény az eredeti tulajdonosáhozÖtvenmillió kanadai dollár (mintegy 10,3 milliárd forint) értékű, elveszett nyertes lottószelvényt juttatott vissza tulajdonosának egy kanadai nő. A szelvény egy templomi mise alatt csúszott ki a nyertes tárcájából, és az egyik odajáró hölgy találta meg. A becsületes megtaláló megkereste a szelvény tulajdonosait, a kanadai Bramptonban élő házaspárt, Hakeem és Abiola Nosirut, akik azóta már fel is vették nyereményüket. Közben azonban hetek teltek el: „napokig nem tudtam aludni, teljesen tönkrementem” – idézte fel Abiola Nosiru.

 • Megnõsült a világ leggazdagabb emberének fia

  Az év esküvõjét tartották Mexikóban: megnõsült Caros Slim Domit, a világ jelenleg leggazdagabb emberének, Carlos Slim Helunak a legidõsebb fia.

 • Fizethet a bár, mert ittasan hagyta vezetni sztriptíztáncosát

  Százezer dollár kártérítést kell fizethet egy éjszakai bár egy volt szriptíztáncosnõjének, mert engedte, hogy ittasan induljon haza autójával.

 • Több milliót bukott el a sztárpár

  Nem hibáztatja egymást Détár Enikõ és Kovács Lázár, hisz együtt követték el a hibát a 40 milliós játszma címû mûsorban. A TV2 sztárpárjának súlyos milliókba került, hogy a színésznõ nem volt erõszakosabb partnerével.

loading...