2024.03.29. - Auguszta

Történelmet írt Psy

Történelmet írt a dél-koreai szám: ez lett az elsõ olyan klip pénteken, amelyet a YouTube videomegosztó portál felhasználói több mint egymilliárdszor néztek meg.
A világjelenséggé avanzsált szám alig öt hónap alatt jutott el odáig, hogy átlépje a történelmi küszöböt. Psy dél-koreai rapper produkcióját naponta átlagosan 7-10 milliószor töltik le.

A Gangnam Style novemberben taszította le a YouTube nézettségi listájának élérõl Justin Bieber kanadai tiniszenzáció Baby címû számának videoklipjét, amely elõzõleg mintegy 800 millió kattintással állt az élen. Psy minden valószínûség szerint még hamarabb átléphette volna az egymilliárdos küszöböt, ha a világ egyik legfejlettebb országában.

A dél-koreai rapper száma valóban világjelenséggé vált: hozzávetõleg 75 országban nézték meg egymilliónál is többen - közölte a videomegosztó portál. Paródiái is népszerûek: naponta 20 milliószor nézik meg õket.

Amerikai szakértõk becslése szerint Psy produkciós cége csak a YouTube-sikernek köszönhetõen mintegy kétmillió dollárt kaszált, ezer klikkelés után ugyanis két dollár jut a jogdíjak tulajdonosainak.