2024.04.19. - Emma

Elpusztították a hajót szopó csecsemõbálnát

Elpusztították a hajót szopó csecsemõbálnát
Sydney - Örökre "elaltatták" pénteken a magányos csecsemõbálnát, amely anyjának hitt egy hajót és még szopni is megpróbált a jármûbõl.

A pár hetes bálnaborjú feltehetõen eltévedt - vagy esetleg anyja tagadta meg -, ezért keveredett az ausztrál partok közelébe Sydneytõl nem messze, ahol aztán anyjának vélt egy jachtot. Még szopni is megpróbált belõle, persze hiába. A bálnafi megmentésére verbuválódott csapat bálnatejjel nem tudta táplálni, mivel ilyesmi nemigen van raktáron, ezért kijachtozott a nyílt vízre, maga után csalva az állatot, hogy annak legyen némi esélye valódi anyjára találni vagy csatlakozni egy bálnacsaládhoz.
A kisbálna azonban ismét visszatért a kikötõbe és mindinkább legyengült az éhségtõl. Megmentésére még egy bennszülött "bálnasuttogót" is bevetettek, ám õ sem tudta éneklésével rábeszélni az állatot, hogy ússzon ki a nyílt vízre.

Hat nappal a bébibálna megjelenése után vért vettek tõle, és kiderült, hogy a cápaharapásoktól is szenvedõ állat már nagyon rossz állapotban van, légzési nehézségei támadtak. A szakértõk hosszas vitát követõen úgy döntöttek, a legjobb, ha megkímélik a további kínlódástól és halálos adagnyi szerrel örökre elaltatták. A nézelõdõk közül többen gyilkosoknak kiáltották ki a "kegyeleminjekciót" beadókat.