2024.04.24. - György

Márk visszalépett az Eurovíziós Dalversenytõl!

Márk visszalépett az Eurovíziós Dalversenytõl!
Egy nappal azután, hogy a Magyar Televízió (MTV) zsûrije úgy döntött, idén Mark képviseli hazánkat a moszkvai Eurovíziós Dalversenyen, az énekes kiadója arról tájékoztatta az MTI-t: Mark visszalép a jelöléstõl.

"Tudomásunkra jutott, hogy a Magyar Televízió szakmai zsûrije által kiválasztott szerzemény dallama egy svéd televíziós mûsorban már hallható volt.

Errõl sem a lemezkiadó, sem Mark menedzsmentje nem tudott, ezért adhattuk be a versenyre" - szerepel a Warner Music szerdai közleményében.
A kommüniké kitér arra, hogy az eurovíziós szabályzat szerint a versenydalok korábban nem szerepelhettek nyilvánosan sem színpadon, sem televízióban.

"A kiadó vezetõje, Joós István a menedzsmenttel és az elõadóval együtt felülvizsgálta az eurovíziós dallal kapcsolatos felvetéseket, és a döntésünk értelmében Mark visszalép a jelöléstõl" - közölte a Warner Music.

Az MTV kedden tájékoztatta az MTI-t arról, hogy egy öttagú zsûri az elmúlt három hét alatt beérkezett 105 dalból a 19 éves Mark felvételét választotta a magyar versenydalnak. Mark számának címe Vigyen a szél (eredetileg: How We Party), zeneszerzõje pedig a svéd Figge Boström, akinek nevéhez olyan együttesek slágerei fûzõdnek, mint a Westlife, az Ace of Base, Emilia vagy az Alcazar.

A Magyar Televízió január 14-én tett közzé felhívást az Eurovíziós dalversenyre. A pályázatra 2008. október 1-je után bemutatott dalok pályázhattak. Az idei versenyen résztvevõ 43 ország elõadói a tavalyihoz hasonlóan elõbb két elõdöntõben állnak színpadra. Magyarország elõadója május 14-én, a második elõdöntõben lép fel.