2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Több mint 250 millióval tartozik Gáspár Gyõzõ az APEH-nak!

Több mint 250 millióval tartozik Gáspár Gyõzõ az APEH-nak!
Gyõzike családja köztudottan gazdag. Az apja meg még gazdagabb. Ráadásul az is akar maradni. Jó módszer erre, ha az ember nem fizeti be az adót.

A Gyõzike apjának érdekeltségébe tartozó Roma Misszió Központ 258 millió forintnyi adóval tartozik. Hova tûnt a pénz?

Nem fest túl jól, ha egy közhasznú társaságnak, jelen esetben a Roma Misszió Központ Közhasznú Társaságnak több millió forintos adótartozása van. Pedig van! De mennyire van benne Gyõzike édesapja, idõsebb Gáspár Gyõzõ?
3 millió forint törzstõkével hozták létre a KHT-t ukrán és magyar magánszemélyek, valamint több cég: az MX-3 Építõipari Kft. és a Shavorenge Alapítvány. A gazdasági hetilap internetes oldala szerint mindegyik céghez van köze az 59 éves roma üzletembernek.

Ráadásul a KHT ellen egyszer már indult egy végrehajtási eljárás. Pedig akkoriban, 2005-ben még nem volt tartozása a cégnek. Hogy lehet, hogy a Roma Missziónak 2003-ban még 16 milliós, 2004-ben pedig 14 millió forintos nyeresége volt most pedig 258 milliós tartozása van?

Ez pedig még mindig semmi: Gyõzike édesapja egyszer már majdnem börtönbe került csalás miatt, de akkor fia megmentette õt. 2007-ben 2,88 millió forintos büntetésre ítélték jogerõsen a roma üzletembert, s csak úgy tudta elkerülni a börtönt, hogy Gyõzike kezességet vállalt apja felett, s közösen visszafizették az összeget.

Ez az ügy azonban jóval több pénzrõl szól. Talán pont ezért nem nyilatkozott se a fiatalabb, se az idõsebb Gyõzõ az ügyben. Most is fia fogja kihúzni a trutyiból apját, vagy itt már kevés lesz hozzá?

Egyébként a 2007-es, 2,88 milliós történetben „különösen nagy értékû adócsalás” alapján kapta az ejnyebejnyét Gáspár Gyõzõ.

Most százszor akkora összegrõl van szó…