2024.04.25. - Márk

Tragédia! Leszúrták Marian Cozmát a Veszprém kézilabdázóját egy szórakozóhelyen!

Tragédia! Leszúrták Marian Cozmát a Veszprém kézilabdázóját egy szórakozóhelyen!
Egy veszprémi szórakozóhelyen vasárnap hajnalban halálosan megsebesítették Marian Cozmát, az MKB Veszprém kézilabdacsapata és a román válogatott játékosát.

Cozmát az ismeretlen elkövetõk szíven szúrták, a játékos a kórházban halt bele sérüléseibe.

A veszprémi együttes két másik légiósa, a horvát Ivan Pesic és a szerb Zsarko Sesum is súlyos sérüléseket szenvedett, az õ állapotuk már stabilizálódott. A 26 éves sportolót szíven szúrták, és a kórházba szállítását követõen vesztette életét.
A Patrióta Lokál nevû veszprémi szórakozóhelyen vasárnap hajnalban halálosan megsebesítették Marian Cozmát, az MKB Veszprém kézilabdacsapata és a román válogatott játékosát.

A 26 éves sportolót szíven szúrták, és a kórházba szállítását követõen vesztette életét.

Cozma mellett két másik játékos is megsebesült a dulakodás során, õket súlyos sérülésekkel vitték be a veszprémi kórházba. A Veszprém Megyei Rendõrkapitányság szóvivõje elmondta, hogy a két érintett kézilabdázó a horvát Ivan Pesic és a szerb Zsarko Sesum.

A Veszprém megyei Napló információi szerint Zsarko Sesum koponyaalapi törést szenvedett, Ivan Pesicet pedig hátulról vesén szúrták. Azóta Pesicet megoperálták és eltávolították a sérült szervet. Sesum olyan súlyos rúgást kapott a fejére, hogy elvesztette az eszméletét.

Jó hír, hogy a két sérült játékos állapota bizakodásra adhat okot. Zsarko Sesum túl van az életveszélyen, állapota stabil – tájékoztatta a Távirati Irodát Rácz Jenõ. A veszprémi kórház fõigazgatója azt is elmondta, hogy Pesic is jó állapotban van, azonban nem kívánt részletes tájékozatást adni a mûtétrõl és a sérülésekrõl.

„A veszprémi kézilabdacsapat válogatott játékosának, Iváncsik Gergõnek gyermeke született, ezt ünnepelte meg a gárda szombatról vasárnapra virradóra egy veszprémi szórakozóhelyen” – ismételte meg az MTI-nek Hunyadfalvy Ákos, az MKB Veszprém férfi kézilabdaklubjának társadalmi elnöke azt, amirõl már a rendõrségi kihallgatásán is beszámolt.


„A játékosok normálisan viselkedtek, táncoltak, amikor egy mintegy 30 fõs társaság megtámadta a barátnõjével táncoló Cozmát. A verekedés az utcán folytatódott, ekkor Cozmát szíven szúrták, Pesicet pedig vesén. A rendõrség nagy erõkkel nyomoz, minden bizonnyal nem helybéliekrõl van szó" – mondta Hunyadfalvy Ákos.

A román sportlapok – így a sport.ro és a gsp.ro – a magyar rendõrség megerõsítésére hivatkozva kifejtették, hogy a társaság tagjait egy roma csoport támadta meg.

Az elhunyt Marian Cozma édesapja a román sport.ro internetes oldalnak beszélt a tragédiáról: „Teljesen összetörtem. Nem tudom, hogy mit higgyek. A fiam egy csapattársának, Iváncsik Gergõnek fia született, ezt ünnepelték. Összetûzés lett a szórakozásból, és a fiamat háromszor is megszúrták. Most megyek Magyarországra, Istenem, el sem hiszem. Tegnap éjszaka tizenegy után még jót beszélgettünk telefonon. A jövõjét tervezte…”


MOCSAI LAJOS REAKCIÓJA

„Kimondhatatlan az a fájdalom, amit most érzek és érzünk. Egy hihetetlenül fiatal és életerõs játékossal történt a tragédia… A tegnapi mérkõzésünk után este Budapestre utaztam, hogy egy családi eseményen vegyek részt, míg a játékosaim Iváncsik Gergõ gyermekének születését ünnepelték… Borzalmas dolog volt ma reggel erre a szörnyû hírre ébredni. Nagyon nagy a felelõsségünk, amikor nemzetközi játékosokat, és nemcsak játékosokat, de jó embereket is akarunk nevelni, és egy felfoghatatlan tragédia történik. Nagyon nehéz szülõkkel, rokonokkal közölni, hogy mi is történt. Az esetrõl nem tudok bõvebben nyilatkozni, hiszen magam sem voltam jelen. Szakmai dolgokkal egyszerûen képtelenség ilyen helyzetben foglalkozni – az egyik játékosunkat örökre elveszítettük…” – mondta Mocsai Lajos vezetõedzõ, aki Veszprémbe indulása elõtt osztotta meg gondolatait honlapunkkal.


MARIAN COZMA 1982–2009


A hatalmas termetû, 211 centiméter magas beállóst már „családi öröksége" is a kézilabda irányába terelte: szülei is kitûnõ, válogatott játékosok voltak. Az 1982. szeptember 8-án született Cozma a Dinamo Bucuresti-ben kezdte karrierjét, és nevelõklubjából lett válogatott is. 2002-ben, Fehéroroszország ellen debütált Románia nemzeti csapatában.

Román bajnok és kupagyõztes lett a Dinamóval, majd 2006-ban a Veszprém elleni mérkõzésen kilenc gólt dobott – ez annyira jó ajánlólevél volt, hogy az MKB szerzõdtette. A veszprémiekkel magyar bajnokságot, kupát és KEK-et is nyert.

A játékos a Prosport román napilap információi szerint a héten közölte, hogy nem kíván hazája nemzeti együttesében szerepelni, mellõzése és személyes problémái miatt.