2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Rekord áron kelt el egy meztelen kép Madonnáról

Rekord áron kelt el egy meztelen kép Madonnáról
New York - Rekord áron, közel 40 ezer dollárért kelt el Madonna egy pucér fotója, ami harminc évvel ezelõtt fekete-fehérben készült az akkor még táncosnõként dolgozó késõbbi popdíváról.

A meg nem nevezett európai vásárló 37.500 dollárt (8,6 millió forint) fizetett a Christie's csütörtöki New York-i aukcióján a Lee Friedlander amerikai fotós által 1979-ben készített képért. Az aukciós ház legfeljebb 15 ezer dollárt (3,4 millió forint) várt az üzlettõl, hiszen az eddigi legdrágább kép Madonnáról körülbelül ennyibe került egy 2006-os árverésen - közölte a Christie's.
A pályája kezdetén járó húszéves Madonna Friedlander hirdetésére jelentkezett, és 25 dollárt (5800 forint) kapott a sorozatért, amit a fotós a nyolcvanas években adott el a Playboynak.

Az árverésen a sztár egy másik fotója is a várakozáson felüli áron talált vásárlóra: Helmut Newton képéért, amin az énekesnõ rövid vörös szoknyában látható a lábainál térdelõ férfi társaságában, 18.750 dollár (4,3 millió forint) fizettek.

Madonna a Billboard éves listáján is jól teljesített: legutóbbi, Sticky and Sweet címû koncertturnéjának köszönhetõen a legjobban keresõ sztár lett 242,2 millió dolláros (55,8 milliárd forint) bevételével.