2024.03.29. - Auguszta

Békesi László a Gyurcsány-csomagról: 'Épeszû ember ilyet nem mond!'

Békesi László a Gyurcsány-csomagról: 'Épeszû ember ilyet nem mond!'
Nyilvánvaló butaságok vannak a miniszterelnök által hétfõn bejelentett intézkedések között – vélekedett Békesi László, a Horn-kormány pénzügyminisztere.

Szerinte nevetséges arról beszélni, hogy 2014-tõl értékalapú ingatlanadót vezetnek be, vagy hogy évente négy hónappal emelik a nyugdíjkorhatárt. Most 2009. van, a csõd itt van a nyakunkon.

Békesi úgy fogalmazott Gyurcsány csomagjáról: "Épeszû ember ilyet nem mond. Ha valaki azt akarja, hogy hangosan röhögjön a világ, akkor kell ilyeneket mondani".
Szerinte a csomag több eleme nyilvánvaló butaság, és semmi köze a bizalomerõsítéshez, a versenyképesség helyreállításához vagy a nagy rendszerek átalakításához.

Véleménye szerint a gazdaság csak akkor tud kilábalni a bajból, ha exportberuházás-vezérelt, egyensúlyõrzõ, megtakarításösztönzõ politikát folytat.

Laza fiskális politikával, a teljesítményektõl elszakított jövedelempolitikával, és egy ortodox monetáris politikával nem lehet egészséges pályán tartani a gazdaságot – tette hozzá.

A megoldás szerinte a kõkemény fiskális, a növekedést támogató monetáris és a szigorú jövedelempolitika elegye lenne – idézte szavait az InfoRádió.