2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Segal 7 év fegyházat kapott!

Segal 7 év fegyházat kapott!
Bûnszervezetben elkövetett kábítószerrel való visszaélésért 2 és 14 év közötti szabadságvesztésre ítélt elsõ fokon a Fõvárosi Bíróság hétfõn 20 vádlottat.

A harmadrendû vádlott, az RTL Klub Való Világ címû mûsorából ismert Segal 7 év fegyházat kapott.

A bíróság a tárgyalás elején soron kívül elrendelte öt vádlott elõzetes letartóztatását, akiket a büntetés-végrehajtási õrök azonnal megbilincseltek.

Így nem ismétlõdhetett meg az, ami Farkas Péter olimpiai bajnok és öccse ítéletének kihirdetésekor történt, vagyis nem szökhetett meg senki a határozathozatal elõtt.

A vád szerint a bûnszervezetet egy olyan magyar férfi szervezte meg, aki a holland kábítószer-maffiával évek óta szoros kapcsolatban állt és már Svédországban is ült börtönben kábítószerrel való visszaélés miatt. Õ 14 év fegyházat kapott.

A vádlottak közül a futár szerepét játszók - közöttük Segal - a vád szerint 2005 elején több mint 210 ezer darab Extasy-tablettát, 21 kg amfetamin-port és 1 kg kokaint csempésztek be Hollandiából. A többiek az ügyészség szerint a kábítószer válogatásában, csomagolásában, értékesítésében mûködtek közre.

A vádlottak közül 16 férfi és 4 nõ. A másodrendû vádlott is nõ, õt annak ellenére nem tartóztatták le, hogy 7 és fél év fegyházat kapott, ugyanis közvetlenül szülés elõtt áll. A bûnszervezet tagjainak nagy része legalább 5 évet, vagy annál többet kapott, ráadásul õk nem bocsáthatók feltételes szabadságra sem. Az ügyben jelenleg heten vannak elõzetes letartóztatásban, a többség lakhelyelhagyási tilalom alatt áll.

Az ügyben már az elõzõ tárgyalási napon határozathozatalt terveztek, de akkor az ötöd rendû vádlott a tárgyalás szünetében engedély nélkül távozott. A hétfõi ítélethirdetésen azonban már õ is jelen volt.

Az ítélet órákon át tartó szóbeli indoklásakor Krecsik Eldoróda bírónõ kiemelte, hogy a bizonyítékok közül számosat titkosszolgálati eszközökkel szereztek be a hatóságok, de azokat a vallomások is kiegészítik.

Az ítélet nem jogerõs, mert az ügyész 3 napi gondolkodási idõt kért, a vádlottak és védõik pedig enyhítésért fellebbeznek.