2024.03.29. - Auguszta

Szabad gondolatok portréja Deák Bill Gyulával és L.L. Juniorral

Szabad gondolatok portréja Deák Bill Gyulával és L.L. Juniorral
Deák Bill Gyula: „Mankóval is fociztam, méghozzá nem is akárhogy.” L.L. Junior: „Ne legyünk se romák, se nem romák…”

Gyermekként: (Deák Bill Gyula)

"Nagyon jól fociztam - abban az idõben ez volt a nagy lehetõség -, úgyhogy én nem is akartam énekelni soha életemben. Aztán lett sajnos egy orvosi mûhiba, tizenegy éves koromban elvesztettem a lábam.
Én nem törõdtem semmivel, igaz csúfolódtak a gyerekek, de én mankóval is fociztam, méghozzá nem is akárhogy.

Aztán jött a beat-zene, elkezdtem énekelgetni, és hála a jó Istennek idáig jutottam. Tetszett az embereknek ahogy énekelek, bátorítottak, és én csináltam. Soha nem szabad feladni. Hiába mozgássérült valaki, itt vagyok rá élõ példa, hogy fél lábbal ennyit elértem.

Nem változtam meg...

Nagyon örülök, most az a megtiszteltetés ért, hogy kaptam egy Fonogram Életmû Díjat. Nagyon aranyosak voltak, hogy rám gondoltak. A mûvészetemet is gondolom ezzel díjazták. Nem változtam meg, negyven éve a pályán vagyok, folyamatosan játszunk, csináljuk, koncertezünk. Kedvencem a szeptember eleje, amikor még jó idõk vannak, a koncertek is a szabad téren, nincs az a nagy meleg... Remélem találkozunk majd egy jó kis koncerten."
Deák Bill Gyula

A nyári éjszaka: (L.L. Junior)

„Párja nincs a varázslatának. A Balcsi partján egy kabrióval szép lassan, kellemes zene halkan szól, egy rövidgatya, strandpapucs, atléta… Érezzük az illatát a fáknak, a víznek. Gyönyörû lányok csinosan, naplemente...

Ne legyünk se romák, se nem romák…

Legyünk ufók egy kicsit, és nézzük úgy a Földet. Mindenki csinálja a munkáját, ami a dolga, és gyönyörû szépen, ahogy eddig is megvoltunk, megleszünk ugyanúgy.

Egy a sok közül...

Egy jó suliba járni - most a színmûvészeti tanodába járok -, nagyon jól esik. Egy lenni a sok közül. Tanulni és helyzetgyakorlatokban improvizálgatni, színészkedni, ez nagyon bejön. Igyekszem koncentrálni a karakterre, akit el kell játsszak. Rengeteg feltétele van ennek. Egyrészt, hogy fel kell ismerni a karakter, típus jegyeit, személyiség jegyeit, másrészt fel kell ismerned magadat a karakterben. Az közhely, hogy bele éled saját magadat. Az számít, hogy mennyire tudod a típus jegyeiddel, személyiség jegyeiddel összeegyeztetni a karakterét.

A belsõ hangra kell hallgatni:

Fontosabbnak tartom az egyéni álmainknál azt, amire Isten szánt minket. Hiszek Istenben és hiszem azt, hogy az Isten mindenkinek jót akar, és ezért mindenkinek eltervezte már az életét, amikor megszületett. A belsõ hangra kell hallgatni, és így kell önmegvalósítani.”
L.L. Junior

www.sztarportre.hu