2024.03.29. - Auguszta

Elbúcsúzott egymástól a világhírû bûvészpáros!

Elbúcsúzott egymástól a világhírû bûvészpáros!
Egy jótékonysági gálán bemutatott rövid produkcióval búcsúzott el végleg a showbusiness világától szombaton Las Vegasban Roy és Siegfried, a német származású világhírû amerikai bûvészpáros.

Amelynek egyik tagját, Royt öt éve elõadás közben majdnem halálra marcangolta egy fehér tigris.

A tízperces szombat esti búcsúelõadáson a Bellagio szállodában a 64 éves Roy Horn és partnere, a 69 éves Siegfried Fischbacher középkori jelmezben lépett a közönség elé.

Az attrakcióban Siegfried hagyta magát bezárni egy üvegkalitkába, majd kisvártatva egy másikból került elõ, együtt a Montecore nevû bengáli tigrissel, amely 2003 októberében majdnem megölte partnerét, Royt egy Las Vegas-i show-ban.

Montecore a bûvész nyakába mélyesztette fogait és lerángatta a színpadról az elborzadt közönség szeme láttára. Annak idején egy háromórás mûtét során sikerült megmenteni Roy Horn életét, de a sztárilluzionista részlegesen megbénult és azóta is rendszeres orvosi kezelésre szorul, mert maradandó károsodást szenvedett egyebek közt a nyaki artériája és a légcsöve.

A The Mirage szálloda- és kaszinókomplexumban történt tragikus baleset Las Vegas egyik legsikeresebb show-jának vetett véget: Roy & Siegfried 13 év alatt több mint 5000 elõadást tartott.

A pályától végleg búcsúzó bûvészek szombat este a Bellagióban integettek és csókot dobtak a közönségnek, de egy szót sem szóltak.

A jótékonysági gála bevételébõl egy idén nyíló új klinikát segítenek; a Frank Gehry sztárépítész tervezte clevelandi kórházban olyan agyi rendellenességeket gyógyítanak majd, mint amilyenben Roy Horn is szenved a tigristámadás következtében.

A bûvészpár egyábként úgy tartja, hogy Montecore nem megtámadni, hanem éppen megmenteni akarta Royt, akin állati ösztöneivel éppen egy mini-stroke-ot észlelt. Állatszakértõk vitatják ezt a tézist.