2024.03.29. - Auguszta

Vágó István átigazol egy másik tévécsatornához!

Vágó István átigazol egy másik tévécsatornához!
Vágó István megelégelte, hogy az RTL Klub képtelen kedvére való mûsort adni. Kalap kabát, és átigazol egy másik tévécsatornához. A legnépszerûbb magyar tévés és a csatorna között közel egy évig húzódtak a tárgyalások, mire a mûsorvezetõ végül a távozás mellett döntött.

Vágó közel tíz évig volt az RTL Klub munkatársa, olyan mûsorok kötõdtek a nevéhez, mint a Pókerarc, Az ország tesztje, a Nekünk 80 és persze a Legyen Ön is Milliomos!. Akkor kezdõdtek a problémák, mikor több éves sikersorozat után az utóbbi programnak drasztikusan csökkent a nézettsége.

De a kritikusok szerint a Pókerarc sem hozta azt, amit a jól menõ csatorna elvárt, s ennek eredményeképp Vágót már legalább egy éve rendelkezési állományban tartották. De egyre ritkábban engedték a képernyõre mûsorvezetõként. Persze havonta megkapta a gázsiját, amely összeget jó néhány ember megirigyelne, de Istánnak nem a pénz, hanem a kihívás a lényeg.

A csatorna állítólag a késõbbiekben számított volna a kvízmesterre, de semmiképpen sem fõmûsoridõben. Vágó elmondása szerint nem is az számít neki, milyen mûsorsávba kerül, hanem hogy milyen mûsort kap. Az RTL Klub végül tegnapi közleményében tudatta, hogy valóban külön válnak útjaik, közös megegyezéssel elbúcsúznak egymástól.

- Az együttmûködés folytatásán dolgoztunk Istvánnal, a neki tett ajánlatainkat azonban nem találta megfelelõnek, mert másként képzelte el a jövõt. Sajnálattal, de tudomásul vettük döntését.

Az elmúlt hosszú években mindig korrekt viszonyunk volt Istvánnal, ehhez pedig nem lett volna méltó, ha olyan kompromisszumra kényszerítjük, amelyben nem érezte volna jól magát. Ha Istvánnak vannak további televíziós tervei, azokhoz az RTL Klub nevében sok sikert kívánok - mondta Kolosi Péter a csatorna programigazgatója.
És a kvízmester?

- Fájó szívvel, de barátsággal köszönök el az RTL Klubtól. Hálával tartozom az elmúlt évekért, és azért a profizmusért, amelynek komoly szerepe volt mûsoraim sikerében. Jó volt ehhez a csapathoz tartozni, most mégis inkább a távozást választottam. Vannak még televíziós terveim, de õszig még nem szeretnék kamerák elé állni. Ugyan megszoktam a szabadságot, most új kötöttségekre vágyom. Állok az új feladatok elé – vázolta terveit a közleményben Vágó István.

És máris elkezdõdtek a találgatások, vajon melyik csatornán köszön vissza ismét Vágó arca!? A mûsorvezetõ megerõsítette, hogy többen is versengenek érte: a TV2, az M1, és a kisebb csatornák is szívesen látnák.

– Nyáron annak alapján döntök a folytatásról, hogy melyik csatornával egyeznek az elképzeléseink. Addig is a saját mûsorötleteimen dolgozom.