2024.04.19. - Emma

Elfogyott az összes jegy Michael Jackson koncertjeire!

Elfogyott az összes jegy Michael Jackson koncertjeire!
Elfogyott az összes jegy péntek estére Michael Jackson szeptemberben kezdõdõ, a példátlan érdeklõdés nyomán ötszörösére bõvített londoni koncertsorozatára.

A több mint egy évtizedes turnészünet után visszatérõ, tizenháromszoros Grammy-díjas énekes világsztár július 8-ai kezdettel eredetileg tíz koncertet kötött le a délkelet-londoni Greenwich közelében lévõ, 20 ezer fõs befogadóképességû O2 Arénában.

A rajongók minden várakozást felülmúló rohama láttán azonban elõször szeptemberig, majd 2010 februárjának elejéig, pénteken pedig - újabb koncertek beiktatásával - február végéig meghosszabbították az elõadássorozatot, amely most már ötven koncertbõl áll.

A pénteki helyzet alapján a nyitány változatlanul július 8-án lesz, a zárókoncert idõpontja pedig 2010. február 24.

A szervezõk péntek este bejelentették: mind a 750 ezer jegy elfogyott.

Ez minden idõk legnagyobb nézõközönsége egyetlen városban és egyazon mûvész esetében. Emellett rekordot döntött a jegyeladások üteme is: a pénteki statisztika szerint aznap másodpercenként 11 belépõ talált gazdára.

Az elõvételben el nem kelt belépõk árusítása pénteken kezdõdött az O2 Aréna londoni pénztárainál, ahol már csütörtök déltõl ezrek álltak sorban, a szabadban töltve a meglehetõsen hideg éjszakát.

Az értékesítés nem volt mentes a botrányoktól: sok jegy a különféle biztonsági intézkedések ellenére valamiképp üzérek kezére került, és a hivatalosan 50, illetve 75 fontért kínált belépõk máris megjelentek az eBay internetes adásvételi portálon, esetenként 10 ezer fontos (több mint 3 millió forintos) induló árral.

A példátlan érdeklõdés nem véletlen: Jackson egyenes utalást tett arra, hogy ez lesz utolsó nagy-britanniai fellépése. Erre utal a koncertsorozat címe is: This is it, vagyis Ennyi.