2024.04.19. - Emma

Madonna újabb gyermeket fogadna örökbe Malawiból

Madonna újabb gyermeket fogadna örökbe Malawiból
Lilongwe - Madonna talán egy újabb gyermeket adoptál - a korábbi örökbefogadása körüli viták ellenére - szegény délkelet-afrikai országból, Malawiból - közölte a sztár egy lapinterjúban.

Az énekes még 2006-ban vette magához David Bandát, ami miatt sokan azzal vádolták az AIDS által sújtott afrikai ország kormányát, hogy Madonna kedvéért megkerülte az örökbefogadási törvényeket, amelyek szerint nem malawi lakosoknak tilos az örökbefogadás. Az ország bírósága tavaly hagyta jóvá a kisfiú örökbefogadását.
"Sokan - különösen malawi barátaink - azt mondják, Davidnek szüksége van egy malawi testvérre" - válaszolta Madonna az afrikai ország Nation címû lapjának emailben hozzá intézett kérdésére.

"Ezt én szem elõtt tartom, de csak akkor teszem meg, ha a kormány és az emberek ebben támogatnak" - tette hozzá.

Madonna elmondta, hogy milyen nehezen kezelte a David örökbefogadása körüli ellentmondásos helyzetet, ugyanakkor azt mondja, boldog, mivel az eset talán megnyitja az utat más malawi gyermekek örökbefogadása elõtt is. Becslések szerint az országban az AIDS miatt közel egymillió gyermek maradt árván

Madonna 13 hónaposan vette magához Davidet, amikor a kisfiút az édesapja árvaházba adta az után, hogy a gyermek édesanyja meghalt.

David egy vezetõ popsztár környezetében nevelkedik, Lipungától, nagyon távol a szülõhelyétõl, ahol rokonai nyílt tûzön fõtt kukoricakását esznek.

"Meg akarom mutatni a fiamnak a világot, de úgy, hogy mindig kapcsolatban maradjon a malawi kultúrával, a hazájával. A szobájában van egy nagy Afrika-térkép, amelyen egy csomó nyíl mutat Malawi felé" - mondta az énekesnõ.

Madonna azt is elmondta, Guy Ritchie-tõl való válása nem fosztja meg a gyermekeket az apjuktól, mert a filmrendezõvel barátságos viszonyt ápolnak.

"Hiszek a családban... volt férjemmel egyetértünk abban, hogy a gyerekeknek szükségük van mindkét szülõjükkel a bensõséges kapcsolatra. A mi felelõsségünk, hogy ezt az alapot megadjuk nekik" - mondta a popsztár.