2024.04.20. - Tivadar

Féltucat embet küldött el Alföldi Róbert!

Féltucat embet küldött el Alföldi Róbert!
A Nemzeti Színház 15 hónapja kinevezett igazgatója idén újabb hat színésztõl válik meg. Alföldi tavaly már 18 társulati tagot tett lapátra.

A legismertebb név, akire Alföldi Róbert nem tart igényt Benedek Miklós, Jászai Mari-díjas, érdemes mûvész, aki Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjével is rendelkezik.

Mertz Tibor magától lép ki, tudván, hogy õ is az elbocsátottak közt lenne.

Felmondását Alföldi elfogadta.

A kirúgásokat Alföldi azzal indokolta, hogy a következõ éved rendezõi ezekben a színészekben nem látnak fantáziát. Mertz azonban a Klub Rádióban úgy nyilatkozott, ez nem így van, az ok egészen más.

Érdekes az is, hogy Alföldi egy társulati ülésen még januárban azt mondta, a minisztérium elvont tõlük 85 millió forintot. Felkértre ezért a társulatot, hogy mindenki mondjon le fizetésének 10 százalékáról, hogy meg tudja tartani az állását. Ezt a társulat kivétel nélkül megtette. Eközben a minisztérium mégis odaadta az ominózus összeget, a hat ember mindezek ellenére ki lett rúgva.

Mertz Tibor a borsnak elmondta, tisztában van azzal, hogy az igazgató dolga eldönteni, hogy kitõl és mikor válik meg, ám úgy látja, a jelentõs mûvészek lapátra tételét jelenleg semmi nem indokolta.

Alföldi róbert nem kívánt megszólalni az ügyben.