2024.04.23. - Béla

Balázs csalt? Elárulta, hogy melyik széfben van a pénz?

Balázs csalt? Elárulta, hogy melyik széfben van a pénz?
Egymillió-hétszázezer forint. Ennyi pénzhez segítette hozzá Sebestyén Balázs mûsorvezetõ A széf címû mûsorban a játékosokat csalással – legalábbis ezt állítja egy felháborodott nézõ.

A szemfüles nézõ saját bevallása szerint szerda este megdöbbenve látta, amikor A Széf címû kvízmûsorban egy fiatal pár úgy vitte el a nyereményt, hogy szinte egyetlen kérdésre sem adott helyes választ.

Szerencséjük volt? Vagy valaki segített nekik a helyes széf kiválasztásában?

A történet és a játék lényege az volt, hogy mivel a két játékos, Beatrix és Attila nem bízott magában a döntõbeli öt kérdést feladva a hat széf közül kényszerült választani. Hatból a tutira bökni pedig nem kis teljesítmény.

A egyik felháborodott televíziónézõ szerint Sebestyén Balázs, a mûsorvezetõ nyilvánosan megmutatta a játékosoknak, melyik széfben található a nyeremény! Ezt pedig csalásnak hívják. Nem csak az RTL Klubnál, mindenhol…

– Jól látszik, hogy „hármat” mutat az ujjaival, amikor a következõ mondatot mondja: „Ugye mondtátok, hogy szeretnétek elvinni a kislányotoknak a pénzt” – idézte fel a felháborodott nézõ a mûsor kritikus pillanatait.

S hogy miként történt a mûsorban? Sebestyén Balázs úgy tartotta a kezét, hogy csupán három ujja látszott a kezében levõ papírhalmaz közül! Ráadásul ezek után Beatrix és Attila, a játékosok egy percig sem gondolkodtak azon, melyik széfre bökjenek rá.

Hogy, hogy nem, de a hármas számút választották…

Lett is nagy öröm, ugyanis meglepõ módon jól döntöttek, a széfben ott volt a pénz.

Sebestyén Balázs azonban határozottan cáfolta a vádakat.

– Nem segítek a játékosoknak, pláne nem úgy, hogy az ujjaimmal mutatom meg a helyes választ – tagadott Balázs.

– A legalapvetõbb kezdõ mûsorvezetõi hiba lenne, ha ilyet tennék. Egyszerûen szerencséjük volt, ráadásul emlékezetem szerint nem õk voltak az elsõk, akiknek hat széf közül sikerült kiválasztania a helyeset – hárította el határozottan a „rágalmakat” a mûsorvezetõ.