2024.04.16. - Csongor

Madonna jelentõs pénzadományt küldött az olaszországi földrengés károsultjainak!

Madonna jelentõs pénzadományt küldött  az olaszországi földrengés károsultjainak!
"Jelentõs pénzadományt" küldött Madonna, az olasz származású amerikai popdíva a földrengés sújtotta olasz Pacentro falunak, ahol ma is élnek rokonai - jelentette be Los Angelesben az énekesnõ szóvivõje.

Az összeget nem közölték, de mintegy fél millió dollárt (kb. 110 millió forint) emlegetnek a jólértesültek.

Madonna - eredeti nevén Madonna Louise Ciccone - az Egyesült Államokban született, olasz bevándorlók családjában.

Az énekesnõtõl Fernando Caparso, a kis hegyi falu polgármestere kért segítséget a pusztító földrengés után, amely csaknem 300 halálos áldozatot követelt Abruzzo régió térségében.

A földrengés központjától, L,Aquila városától mintegy 100 kilométerre lévõ festõi Pacentro ugyan megérezte a földmozgást, de nem voltak sebesüljei vagy halottai. A falu megrémült lakói közül azonban sokan sátrakban vagy autóikban töltötték az elmúlt éjszakákat, attól tartva, hogy az utórengések során beomolhat a házuk.

"Madonna volt az egyedüli, aki segíthetett rajtunk" - mondta az AP-nek a polgármester. Az adomány összegébõl a földrengés által komolyabban sújtott épületeket javítják meg. A falu lakói közül többen is meghatottan méltatták a popsztár gesztusát - de nem mindenki. A 90 éves Rosa Napoli rosszallóan jegyezte meg: "Madonna olyan nõ, aki tetszik a férfiaknak, õ nem az a Madonna, akit a templomokban imádnak".