2024.04.19. - Emma

Poggyászként akarta feladni elhunyt kisbabáját!

Poggyászként akarta feladni elhunyt kisbabáját!
A vietnámi hagyományok szerint is, a halott lelke csak akkor talál békességre, ha holttestét hazai földbe temetik. Ugyan a holtest hazahozatalára meg vannak a törvényes lehetõségek, a vietnámi apa szimplán a kofferébe rejtette a parányi holttestet.

A Tan Son Nhat nemzetközi repülõtér biztonsági személyzete éppen az utasok poggyászainak rutin átvilágítását végezte, amikor egy csomagba rejtett csecsemõ holteste rajzolódott ki a röntgen képernyõjén.

A poggyász tulajdonosának a beszállókártyája úti célként egy észak-vietnámi kikötõvárost, Hai Phong-ot jelölte meg.

Ezen kívül a férfirõl semmit sem lehet tudni, mivel a hatóságok megtagadták az ügy részleteinek az ismertetését. Nem hivatalos, helyi sajtóértesülések szerint a 36 éves férfi, maga a gyermek apja, halott fiának holttestét azután próbálta hazacsempészni, hogy feleségének külföldön, idõ elõtt indult meg a szülése...

Egy a mostanihoz nagyon hasonló eset történt már tavaly is éppen ennél a légitársaságnál. Az egyik utas egy rokona kislányának a holttestét rejtette a kofferébe. A csecsemõ egyetlen nappal a születése után hunyt el, majd a család elhatározására a tetemet a rokonnal akarták hazacsempészni, ahol a szigorú szokások szerint kaphatja meg a végtisztességet.

Egy magyar biztosítócég honlapján olvasható tájékoztatás szerint, ha a külföldön elhalálozó magyar állampolgárnak nincs biztosítása, a hazaszállítás akár több millió forinttal is terhelheti a hozzátartozók pénztárcáját. A drága procedúra megkerülése lehetett talán az egyik ok, hogy a szegény vietnámi családok, miért folyamodtak a döbbenetes megoldásokhoz.