2024.04.18. - Andrea, Ilma

Sheena Easton peches a szerelemben!

Sheena Easton peches a szerelemben!
50 éves Sheena Easton skót énekesnõ, aki amilyen sikeres a szakmában, olyan peches a szerelemben.

A pop-rock középnemzedék kitûnõ hangú, ráadásul ma is csinos énekesnõje annak idején - miután elvégezte fõiskolai tanulmányait - klubokban kezdett énekelni.

Számára nyerõ szám a 21, hiszen ennyi idõs volt, amikor elénekelte a Morning Train címû dalt, amely Amerikában listavezetõ lett. Ezután a BBC The Big Time címû sorozatához õt választották ki kétszáz jelentkezõ közül.

A sorozat jó hatással volt az év folyamán megjelent Modern Girl címû dalára is - eredetileg nem jutott még az ötven közé sem, ám a második nekifutásra a 8. lett. A következõ sikere egy James Bond-film betétdala, a For Your Eyes Only volt. A dal nagy nemzetközi siker lett, Grammy-díjat is hozott, sõt, Sheena lett az év új arca.

A következõ évek is sok listás sikert hoztak számára: az 1985-ös Sugar Walls a 9., az 1987-es Sing O'Times és az 1989-es The Lover In Me 2. lett. Hazánkban méltatlanul kevesen ismerik, pedig a világ nem tévedhet: Sheena 20 millió lemezt adott már el a földkerekségen. Eddig tizenhat nagylemeze jelent meg, és tizenöt dala jutott be a legjobb negyven nótát jegyzõ amerikai sikerlistára. Nem csak énekelni tud, de némi színészi vénája is van.

Színpadi szerepet kapott a Broadwayn - a La Mancha lovagjában próbálkozott -, a magyar képernyõkre is eljutott M, mint muskétás címû kalandfilm-sorozatban pedig Anna királynõt alakította.

Magánélete kudarcok sorozat, négy házassága végzõdött válással, és gyermeke sem született. Ma örökbefogadott fia és lánya köszönti Las Vegasban, hisz évek óta ott él, ma már amerikai állampolgárként.