2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Bemutatták a Marian Cozmáról készített filmet Veszprémben!

Bemutatták a Marian Cozmáról készített filmet Veszprémben!
Bemutatták a Marian Cozmáról készített filmet Veszprémben. Ezrek zokogtak a sportcsarnokban.

Szíven szúrt ország címen forgatott filmet Marian Cozma haláláról Kálomista Gábor.

A csütörtökön bemutatott film újra a döbbenetet és a könnyeket csalta elõ a közönségbõl. A premierre a veszprémi sportcsarnokban került sor, ahol Marian Cozma és az MKB Veszprém kézilabdacsapata számtalan feledhetetlen percet töltött és okozott örömet a közönségnek.
A filmet a tragédia napján elkezdték forgatni. A forgatócsoport részt vett minden megemlékezésen, az utána tartott edzéseken illetve mérkõzéseken és a temetésen is. Lencsevégre kapták az elsõ könnyeket, az elsõ döbbenetet, az elszoruló torkokat, és a lassan gyülemlõ indulatot. Interjúkat készítettek a családdal, a barátokkal, a sporttársakkal, az ismerõsökkel és az szurkolókkal is.

A film megpróbálja bemutatni, magát a tragédiát is. Az éjszakát, amikor nemcsak egy román kézilabdázót, de egy egész országot szúrtak szíven a gyilkosok. A rekonstruált jelenetek végigkövetik Marian estéjét a Patrióta lokálban lejátszódott jeleneteken át egészen a haláláig. A filmben ismert színészek tûnnek fel, így szerepet kapott Oroszlán Szonja és Pindroch Csaba.

Zarko Sesum, Marian barátja, aki szintén súlyosan megsérült mikor védeni próbálta csapattársát, végigzokogta a filmet és azt mondta„újra feltépte a sebeimet és soha, de soha nem fogom elfelejteni Mariant”.

Cozma édesapja, Petre Cozma szintén részt vett a vetítésen megrendülten úgy fogalmazott, „jó érzés, hogy ilyen szépen ápolják a fiam emlékét Magyarországon”. Hozzátette, bízik a magyar rendõrökben, de biztos abban, hogy elõre megfontolt szándékkal végeztek a fiával. Majd bevallotta, „a fiam halálával a szívem egy része örökre Veszprémben marad”.