2024.04.25. - Márk

A szexistennõ Farrah Fawcett haláltusáját közel 9 millióan néztek végig!

A szexistennõ Farrah Fawcett haláltusáját közel 9 millióan néztek végig!
Csaknem kilencmillióan nézték meg a hét végén azt a dokumentumfilmet, amely az egykori szexbálvány, a ma hatvankét éves Farrah Fawcett rákkal való küzdelmérõl szól.

Az NBC közlése szerint egy éve nem akadt arra példa, hogy a péntek esti csúcsidõben ennyien kíváncsiak lettek volna valamelyik mûsorára.

A színésznõ - Charlie angyalainak egyike - 2006 óta viaskodik a szörnyû kórral, akkor diagnosztizálták nála a végbélrákot, amely azóta átterjedt a májára is.

A film tulajdonképpen saját videofelvételeibõl áll, amelyet eredetileg azért készített, hogy szûk körben, hozzátartozóinak és barátainak levetítse.

Késõbb azonban úgy döntött, hogy érdemes lenne a nagy nyilvánosságnak is bemutatni, talán lesznek, akik erõt merítenek belõle.

A felvételeken az õ keserves harca követhetõ nyomon, kezdve a kétségbeeséstõl, a fájdalmas kemoterápiás és egyéb gyógymódok viszontagságain át az újra és újra feléledõ reménykedésig, amelyet aztán az elkeseredettség ismétlõdõ hullámai követnek. A kezelések következtében egykoron fenséges, divatot teremtõ buja, szõke hajkoronája kihullott, arca szinte a felismerhetetlenségig beesett.

A sztár Farrah Leni Fawcett néven a Texas állambeli Corpus Christiben született. Szépségversenyek sorát nyerte el, de neve és arca akkoriban kezdett ismertté válni, amikor a hatvanas években egyre több show-mûsorba hívták vendégként. Pályáján nagyot lendített, hogy az õt vörös fürdõruhában ábrázoló - és mintegy nyolcmilliós példányszámban kinyomtatott - poszter egész Amerika férfilakosságát elbûvölte a hetvenes években.

Mások mellett Aaron Spelling és Leonard Goldberg producereket is, akik meg is hívták a Charlie angyalai (Charlie's Angels) címmel készülõ tévésorozatukba az egyik fõszereplõnek. A színésznõ három szezonon át a sorozat legnépszerûbb sztárja volt, ám amikor a szériának vége szakadt, hírnevét nem tudta elsõvonalbeli nagyjátékfilm-szerepekre váltani Hollywoodban. Bár játszott filmekben is, fõként televíziós produkciókban tûnt fel a nyolcvanas és a kilencvenes években.