2024.04.24. - György

Nagy Feró is készül a Guiness-rekordra!

Nagy Feró is készül a Guiness-rekordra!
Nagy Feró már jártas a medvék világában, így az énekes is ott lesz a veresegyházi Medveotthonban, ahol közös Guiness-rekordra készülnek a látogatókkal és hírességekkel.

A Teddy Bear Picnic-re, vagyis a plüssmackó party-ra több ezer embert várnak a veresegyházi Medveotthonba, ahol 35 ezer plüss macit szeretnének összegyûjteni a látogatóktól.

"Egy ember maximum 20 macit hozhat magával az otthonba. A plüssmacikat meg is "etetjük" szendviccsel - innen a "teddy bear picnic" elnevezés - valamint fotóval megörökítjük.

Ha a látogatók bemutatták a macijukat és elkészültek a képek, hazavihetik magukkal, akiknek azonban már felnõttek a gyermekei, ott is hagyhatják, s azokat a játékokat anyaotthonoknak és gyermekotthonoknak ajándékozzuk.

Az évek folyamán már korábban örökbefogadott egy-egy medvét jó néhány híresség, akik tiszteletüket teszik és szintén hoznak magukkal egy kis állatkát, köztük Medveczky Ilona, Nádas György, Kefír, Delhusa Gjon, Nagy Feró és L.L. Junior" - mondta el Kuli Bálint, a versegyházi Medveotthon fõnöke.

Nagy Feró nem fogad örökbe akármilyen állatot, az énekes örülne, ha medvéje mellett egy szép farkasról és egy taturól is gondoskodhatna.

"Egy éve fogadtam örökbe a medvémet. Bálint jó barátom, eljárunk együtt focizni is és felvetette az ötletet, hogy lenne-e kedvem örökbe fogadni egy medvét. Nem jár olyan nagy kiadásokkal, mint ahogy azt korábban gondoltam. Ez az egész a gondoskodásról szól és arról, hogy az állat kötõdik hozzám.

Az én medvém elég nagy, van vagy 80 kg és Dömének hívják, de nemcsak vele, hanem az egyik társával is jól összehaverkodtam már. Csak olyan emberrel lehet bemenni közéjük, aki tudja, hogy mikor milyen hangulatban vannak. Ezek az állatok egyébként szelídek, nem támadják meg az embert. Farkasok is vannak közöttük, és ellentétben azzal, amit sokan gondolnak róluk, inkább õk tartanak az embertõl. Persze azért egyedül nem mernék bemenni hozzájuk" - mosolygott az énekes, aki szívesen gondoskodna többi kedvencérõl is.

"A tatu nagyon tetszik nekem, mert úgy néz ki, mint egy nagy bogár, egy ilyet szívesen örökbe fogadnék, de szeretném, ha lenne egy szép farkasom is. Legutóbb szombaton voltam látogatóban a medvémnél, akkor vittem egy flakon mézet, amit fával benyújtottam neki, õ pedig lenyalogatta. Drukkolok, hogy sikerüljön a hétvégi rekord, hiszen akkor nagyobb figyelem juthatna a medvefarmra, ami nagyszerû helyet biztosít a medvéknek: vannak barlangok, járatok, bunkerek, ahol téli álmot is alusznak" - magyarázta a medvebarát Nagy Feró.

A Guiness-rekord kísérlet mellett színes zenés, gyerekprogramok és további meglepetések is várják a látogatókat. Többek között egy pár mini vietnami csüngõhasú malac, amely George Clooney-nak is az "élete szerelme".