2024.04.20. - Tivadar

Felakasztotta magát a Kill Bill fõszereplõje!

Felakasztotta magát a Kill Bill fõszereplõje!
Bangkoki hotelszobájában holtan találták David Carradine amerikai színészt, a Kill Bill és más nagysikerû filmek, illetve sorozatok sztárját.

A The Nation címû lap internetes oldala rendõrségi forrásokra hivatkozta azt közölte, hogy a színészt felakasztva találták meg.

A 72 éves Carradine halálhírét a thaiföldi amerikai nagykövetség is megerõsítette, Michael Turner követségi szóvivõ szerint a színész szerdán este, vagy csütörtökön a korai órákban halhatott meg.
A nagykövetség azonban a családra való tekintettel nem kívánt részleteket közölni a színész haláláról.

David Carradine hollywoodi dinasztia tagja volt. Apja, John Carradine karakterszínészként szerzett hírnevet magának, fivére, Keith pedig a színészi szakma mellett a zenei pályán is nagy sikereket ért el.

A 72 évesen elhunyt színész összességében több mint száz filmben tûnt fel, olyan rendezõkkel dolgozott együtt, mint Martin Scorsese, Ingmar Bergman és Hal Ashby. Leghíresebb szerepe Kwai Chang Caine saolin pap volt, akinek 1800-as évekbeli kalandjait 1972 és 1975 között láthatták az amerikai tévénézõk.

A nyolcvanas évek közepén visszatért a híres szerephez, elõször tévéfilmben bújt újra Kwai Chang Caine bõrébe, majd a 90-es években Caine unokáját játszotta a Kung Fu: A legenda folytatódik címû sorozatban.

Carradine az utóbbi években tért vissza a csúcsra, miután eljátszotta Bill szerepét Quentin Tarantino kultikussá vált kétrészes filmjében, a Kill Billben. A színész ötször kötött házasságot és két lánya volt.