2024.04.24. - György

Hosszú rákbetegség után 62 éves korában meghalt Farrah Fawcett szexbálvány!

Hosszú rákbetegség után 62 éves korában meghalt Farrah Fawcett szexbálvány!
Hosszú rákbetegség után 62 éves korában csütörtökön meghalt Farrah Fawcett amerikai színésznõ - jelentette a CNN hírügynökség.

A 70-es évek szõke szexbálványa a Charlie angyalai címû tévésorozat sztárjaként vált ismertté. Híres vörös fürdõruhás poszterébõl 12 millió példányt adtak el.

Végbélrákot diagnosztizáltak nála 2006 végén; egy Los Angeles-i kórházban halt meg. A rákkal folytatott két és fél éves küzdelmérõl a közelmúltban dokumentumfilm készült Farrah története címmel.

A rák 2007-ben átterjedt májára is, és többszöri németországi, illetve kaliforniai kezelés sem segített.

A sztár Farrah Leni Fawcett néven a Texas állambeli Corpus Christiben született. Szépségversenyek sorát nyerte el, de neve és arca akkoriban kezdett ismertté válni, amikor a hatvanas években egyre több show-mûsorba hívták vendégként. Pályáján nagyot lendített, hogy a vörös fürdõruhás posztere egész Amerika férfilakosságát elbûvölte a hetvenes években.

Mások mellett Aaron Spelling és Leonard Goldberg producereket is, akik meghívták a Charlie angyalai (Charlie's Angels) címmel készülõ tévésorozatukba az egyik fõszereplõnek. A színésznõ három szezonon át a sorozat legnépszerûbb sztárja volt, ám amikor a szériának vége szakadt, hírnevét nem tudta elsõvonalbeli nagyjátékfilm-szerepekre váltani Hollywoodban. Bár játszott mozifilmekben is, fõként televíziós produkciókban tûnt fel a nyolcvanas és kilencvenes években.

Farrah Fawcett élettársa, Ryan O,Neal színész néhány napja - amikor a rákbetegség a végsõ stádiumba jutott - bejelentette, hogy feleségül veszi szerelmét, mint mondta, nem tudja elképzelni nélküle az életet. O,Neal korábban már többször megkérte a kezét, de Fawcett elutasította; ezúttal beleegyezett, az esküvõre azonban már nem kerülhetett sor. O,Neal és Fawcett az 1980-as évek óta éltek együtt, van egy közös gyermekük is, Redmond, de soha nem házasodtak össze.