2024.03.29. - Auguszta

John Cusack akarata ellenére lett híres sztár

John Cusack akarata ellenére lett híres sztár
43 éves John Cusack amerikai színész, aki akarata ellenére lett híres sztár.

Apja színész és ismert dokumentumfilmes volt, akinek saját produkciós cége volt, így aztán gyerekei a filmezés bûvöletében nõttek fel - nem csoda, hogy John négy testvére is színész lett.

John Cusack már fiatal srác korában tinifilmekben szerepelt, igazi tehetségérõl pedig a Mondhatsz akármit címû film fõszerepében tett bizonyságot. Ettõl fogva kezdték a valódi színészek között számon tartani, s egyre komolyabb feladatokat bíztak rá.

Játszott a Svindlerek, a Promenád a gyönyörbe, az Otthon, véres otthon, a John Malkovich menet és a Pop, csajok, satöbbi címû filmekben, sõt, ez utóbbinak a forgatókönyvét õ írta, amiért díjakra is jelölték.

Elérte minden kezdõ színész álmát: sztár lett - ez azonban õt inkább zavarja. "A legrosszabb dolog, ami egy színésszel történhet, hogy sztár lesz belõle" - nyilatkozta egyszer, s mindent meg is tesz a sztárság ellen.

A magánéletérõl például szinte soha nem nyilatkozik semmit, pedig lenne mirõl mesélnie, hiszen - sok más hölgy mellett - Minnie Driver és Neve Campbell barátja is volt. Legtöbb kedvesével a forgatások alatt jött össze, úgyhogy nagyon valószínû, hogy személyes varázsának nehéz ellenállni - annyira, hogy egyik imádóját nemrég a bíróságnak kellett eltiltania attól, hogy közel menjen hozzá.

Szívesen beszél viszont a zene iránti szeretetérõl, így mindenki tudhatja, hogy a The Clash együttes egyik leglelkesebb rajongója. Emellett nyíltan politizál, és szimpátiáját sem rejti véka alá, nagyon örült, amikor George Bush távozott a Fehér Házból.