2024.04.24. - György

Schumi 220 milliárdos vagyont autózott össze

Schumi 220 milliárdos vagyont autózott össze
A Forma–1 történetének legeredményesebb versenyzõje, aki három évvel a viszszavonulása után azzal került újra az érdeklõdés középpontjába, hogy 40 évesen visszaül a Ferrari versenyautójába.

Michael Schumacher magánélete sosem volt botrányoktól hangos, ám a pályán sokakat irritált célratörõ stílusa, állandó gyõzni akarása. Sorozatunk negyedik részébõl azt tudhatják meg, hogy micsoda vagyont halmozott fel páratlan pályafutása alatt a pilóta.
Megoszlanak a vélemények arról, hogy Michael Schumachernek mekkora vagyona van, de az biztosnak tûnik, hogy úgy nyolcszáz és egymilliárd dollár (220 milliárd forint) közötti összeget gyûjtött össze pályafutása során. A német versenyzõ a kedvezõ adózás miatt tíz éve Svájcban él. Otthona egy közel 35 millió dolláros (7,7 milliárd forint) villa, amely a Genfi-tó partján fekszik.

A kastélyt három év alatt alakították át az ízlése szerint, van benne sportszoba, fedett medence, szauna, trópusi kert, a kertben futballpályát, strandröplabda-pályát és vízeséssel ellátott medencét építtetett.

Egy nagyméretû kikötõt is megálmodott a pilóta, de azt nem engedélyezték a hatóságot, csupán két hajója számára alakíthatott ki mólót. Amúgy van vitorlása, yachtja és magánhelikoptere, de ezeket nem szereti használni, mert kerüli a lesifotósokat.

A világ több pontjában rendelkezik ingatlannal, például a francia Alpokban, egyik kedvence norvégiai apartmanja, amely azért áll közel a szívéhez, mert imád síelni. Szeret utazni, beszél angolul, olaszul, de norvégul és franciául sem adják el.

– Az emberek azt hiszik, hogy Michael arrogáns és elszigetelt – mondta norvégiai szomszédja, Harold Huisman –, de ez egyáltalán nem így van. Egyszerûen csak azért nem szereti megmutatni, hogy mije van, mert nagyon szerény. Nagyon kedves, melegszívû ember, aki nem felejtette el, hogy a melósok közül jött. Schumacher a visszavonulásával nem veszítette el jövedelemforrásait, hiszen a Ferrari továbbra is jelentõs összegért alkalmazza, és a legtöbb szponzora, a DVAG, a Shell és az Omega is meghosszabbította szerzõdését.

Visszatérésével bevételi forrásai nõnek, vagyis menedzsere, Willi Weber jól gondolkodott, amikor egy „hirdetési császárt” akart csinálni belõle.

– Nem tudják az emberek, hogy milyen dolog Michael Schumacherként élni – vélekedett Ross Brawn, egykori technikai igazgatója.

– Azért visszahúzódó, mert alapvetõen szemérmes, a barátai körében azonban barátságos és vicces.