2024.04.16. - Csongor

Anastacia összefog Dobó Katával és Oroszlán Szonjával a mellrák ellen!

Anastacia összefog Dobó Katával és Oroszlán Szonjával a mellrák ellen!
Anastacia szeptemberben koncertet ad Budapesten.

A világsztár a jótékonyságról sem feledkezik meg: a mellrák megelõzéséért küzdõ "Egészség Hídja Összefogás" Egyesület munkáját segíti Dobó Katával és Oroszlán Szonjával karöltve.

Anastaciánál 2004-ben diagnosztizáltak kezdeti stádiumban lévõ mellrákot.

A szûrés, majd a gyors beavatkozás mentette meg az életét.

Így emlékszik vissza:

"Önnek mellrákja van.' 34 évesen, életem és énekesi karrierem csúcsán ezek voltak azok a szavak, amikre a legkevésbé számítottam az orvosomtól, fõleg, hogy a családban nem volt elõzménye a betegségnek. Elgondolkodtam: lehet, hogy meghalok egy nap, egy hét vagy egy év múlva? De gyorsan megtudtam, hogy a mellrák diagnózis azért nem halálos ítélet: a vizsgálatnak köszönhetõen gyorsan észrevették a daganatot a mellemben, eltávolították, és hathetes sugárkezelés után "rákmentessé" nyilvánítottak."

Anastacia a betegség nyomán alapvetõ értékrendbeli változáson ment át; belátta, hogy az élet nem csupán munkából áll és teret engedett érzékeny, nõiesebb énjének. Az énekesnõ fontosnak tartja, hogy az üzenet mindenkihez eljusson: a mellrákot szûréssel meg lehet elõzni.

Magyarországon is mindent megtesz annak érdekében, hogy népszerûségével hozzájáruljon a mellrák elleni harchoz: találkozik Dobó Katával és Oroszlán Szonjával, hogy együtt népszerûsítsék az évente megrendezett Lánchíd-sétát. Anastacia budapesti koncertjén segíti, az Egészség Hídja Egyesület felvilágosító munkáját: a közönség tagjainak tájékoztató füzeteket adhatnak át a szervezet munkatársai. A világsztár pedig augusztus végén jótékonysági árverést indít Magyarországon, melynek teljes bevételét az Egészség Hídja Egyesület kapja

Dobó Kata így nyilatkozott errõl: "Évek óta részt veszek az Egyesület munkájában annak érdekében, hogy országszerte egyre többen meghallják az üzenetet: a rendszeres mellrák szûrés életet menthet. Nagyszerû és egyben megható lesz ezt Anastacia-val, egy túlélõvel együtt képviselni".

Oroszlán Szonja szerint: " A betegséget tudatos odafigyeléssel, az egészséges életmóddal megelõzhetjük, illetve túlélhetjük. Fontos, hogy errõl beszéljünk, olyan világsztárokkal együtt, mint Anastacia."