2024.04.19. - Emma

Tanárnak állt Orbán Viktor!

Tanárnak állt Orbán Viktor!
Orbán Viktor, az ellenzék vezére már megint arra készül, hogy jól kioktassa a népet. No nem arról van szó, hogy a Fidesz elsõ embere újabb nagygyûlésen hallatná a hangját: tanárnak csapott ugyanis fel a felcsúti politikus.

Tanárnak állt Orbán Viktor! Az ellenzéki politikus egy magánmûhelyben, a Lakitelki Népfõiskolán fog oktatni, méghozzá Fideszes öntudatot a kormányesélyes párt tagjainak.

(Ha valaki, õ már csak tudja, mit beszél. A párt 20 éve íródó történetébõl 13 alatt hivatalosan is õ volt a fõnök.)
Ennek fényében nem meglepõ, hogy a nebulók csak úgy isszák az elnök úr szavait. Mint a kurzusokat szervezõ alapítvány elnöke a keddi Borsban elárulta: a Fidesz elsõ emberét egyszerûen imádják diákjai…

S, hogy kik azok a bizonyos „hallgatók”? A bulvárlap információi szerint a nebulók a valószínûsíthetõ kormányváltás utáni állami cégek vezetõi, felügyelõbizottsági tagjai, illetve a minisztériumok alkalmazottjai közül kerülnek ki.

A jelek szerint Orbán Viktor igen fontosnak tartja, hogy a leendõ közszolgák minél inkább a maguknak érezzék a „Fidesz hitvallását”. Ennek érdekében pedig akár arra is hajlandó, hogy személyesen gondoskodjon a megfelelõ szellemi táplálékról. A bulvárlap szerint Orbán az általános képzés keretében a polgári identitásról és értékrendrõl, valamint a Fidesz politikai elhelyezkedésérõl mesél a hallgatóknak.

Persze azért azt senki ne gondolja, hogy könnyû dolga van az elnök úrnak. Mint a Lakitelki Népfõiskolát üzemeltetõ alapítvány elnöke, Balog Zoltán elmondta, „Orbán eddig kivétel nélkül nyert az elõadók között. Az elsõ fél-egy óra után feltûri az ingujját, és belemerül, akkor aztán záporoznak felé a kemény kérdések.”

„ Gyakran metaforákon keresztül mutat be egy-egy problémát, és sokat viccelõdik. Laza hangulatban telnek az órák, annak ellenére, hogy komoly szakpolitikai kérdéseket elemzünk” – ezt már egy neve elhallgatását kérõ diák nyilatkozta.

A lazaságot persze az is erõsíti, hogy az iskolában egyáltalán nincsenek számonkérések: se dolgozat, se teszt, se vizsga, még egy nyamvadt szintfelmérõ sincs. Sõt! Mint Balog Zoltán elárulta, „a tanfolyamon inkább a tanárokat értékelik a diákok stílus, érthetõség, és szimpátia alapján”.

Orbán a maga részérõl leginkább aktuális politikai kérdésekrõl, és azok megoldásáról értekezik, nagyjából másfél órás idõkeretben, a végén pedig általában kérdezhetnek is tõle a hallgatók.

/Bors/