2024.03.29. - Auguszta

Fábry Sándor beégett a magyar Himnusz éneklése közben!

Fábry Sándor beégett a magyar Himnusz éneklése közben!
Vágó István utódja tudja: „kapni fog a pofájára!” Az Esti Showder házigazdája és a Legyen ön is milliomos! új mûsorvezetõje ugyanis Király Lindához hasonlóan beégett a magyar Himnusz éneklése közben!

Míg az énekesnõ a szöveget felejtette el, addig a showman a dallamra emlékezett rosszul. A ma esti Fábryshow felvételén értetlen tekintetek szegezõdtek a humoristára, amikor elkezdte énekelni, ahogy õ fogalmazott, a magyar Himnusz szlovák változatát. A stúdióban ülõ nézõk már a kijelentés miatt is kérdõn néztek Fábry Sándorra, ám akkor még nem gondolták, hogy ezután jön a feketeleves!


Elkészítettük a Himnusz szlovák változatát. Kapok ezért a pofámra! Egyelõre vannak még benne magyar szavak, de 3 év múlva, mialatt a teljes magyar lakosság megtanul anyanyelvi szinten szlovákul, már nem lesz benne. Enynyit megér a magyar–szlovák barátság, nem? – mondta, majd próbálta a közönséget felállítani, hiszen mégiscsak a Himnuszról van szó.

A nézõk azonban – valószínûleg a parodizálás miatt – nem adták be a derekukat. Fábry rákészült, majd odaszólt a zenekarnak: – Kérek egy kis segítséget, egyedül marha nehéz elénekelni a Himnuszt! A segítség azonban elmaradt, Sándor pedig egy „vegyes felvágottat” tálalt a st údióba n, aminek csak a fele szólt magyarul. Az elsõ pár sor után az 500 nézõ füle hallatára az irányítószobából fi gyelmeztették a mûvészt: Sándor, ez szuper, csak nem a Himnusz dallama! – hallhatta mindenki, majd néma csend lett a stúdióban. Fábry pár másodperces „adásszünet ” után rögtön rávágta: tudja, hogy nem az a dallam volt. Újra nekiesett a feladatnak, és már hibátlanul teljesítette.

Halálugrás, amit csináltunk. Ez egy gyilkos dolog! – mondta, majd el is szavalta a furcsa öszszetételû Himnuszt, amit azzal magyarázott: – Csinálunk még egy változatot, hogy legyen mibõl gazdálkodni! De vajon hogy dönt majd a mûsor producere és a csatorna vezetõsége, leadják-e Fábry bravúros mutatványát a ma esti mûsorban?