2024.04.25. - Márk

Botrányos felvilágosítás a BRAVO-ban

Botrányos felvilágosítás a BRAVO-ban
Csók, petting, szex és meztelen fiatalok - minden témáról beszélnek. Országszerte hatalmas botrányt kavart a Bravo magazin nemrégiben megjelent különszáma, amely egy komplett szexuális felvilágosító füzet a tinédzserek számára. A testük meztelen valóját nyíltan vállaló fiatalok fotói, a szexlexikon, valamint az elsõ együttlétet taglaló fejezetek rettentõen megosztják a gyerekes szülõket. Míg egyesek úgy gondolják, éppen itt volt az ideje, hogy egy magazin segítségével a tinédzserek végre betekintést nyerjenek a szexualitásba, addig mások véleménye szerint erre nincsen semmi szükség, hiszen manapság már minden a szexrõl szól.
- Annak ellenére, hogy ma már valóban minden a szex körül forog, a fiatalok nem tájékozottak, úgyhogy éppen itt volt az ideje, hogy megjelenjen egy olyan füzet, mint a Bravo Love. Persze minden szülõ lapozza át, mielõtt odaadná a gyermekének, mert bevallom, elsõ látásra kicsit engem is sokkolt az a fejezet, amelyben az önkielégítés fontosságáról írnak - mondta a Blikknek egy 14 éves lány édesanyja.

A kiadvány egyébként a nõi és a férfi test bemutatásától kezdve az elsõ csókon, a pettingen keresztül vezet el a szeretkezés minden fortélyáig, bemutatva és elemezve a szexpózokat is. Nem utolsósorban pedig felhívja a figyelmet a védekezés jelentõségére, ezzel megóva a fiatalokat a nem kívánt terhességtõl, valamint a különbözõ nemi betegségektõl.

Illés Csaba, a Bravo magazin, valamint a Bravo Love melléklet fõszerkesztõje egy hosszas közvélemény-kutatás eredménye láttán döntött úgy, hogy a Bravo olvasóinak igenis szüksége van a felvilágosításra.

- Sajnos az a tapasztalat, hogy a fiatalok nem tudják kivel megbeszélni ezeket a dolgokat, hiszen az iskolákban nem kapnak megfelelõ tájékoztatást, szüleikkel pedig sok esetben gátlásosak. Így gyakran az egymástól szerzett információk alapján ismerkednek meg a szexualitással, ami nem minden esetben helyes. A Bravo Love nem csupán egy felvilágosító füzet. Tizenhat fiatal gátlások nélkül vállalta a testét, amelyen keresztül szeretnénk rávezetni a tinédzsereket arra is, hogy például a televízióban látott csontsovány modellek életmódja nem feltétlenül követendõ példa - mondta a Blikknek Illés Csaba, aki azt is elárulta, elképzelhetõ, hogy a felháborodás ellenére a füzetnek lesz folytatása.

S. N. / Blikk


...Tabu nélkül...