2024.04.19. - Emma

Fogyj és tartsd a súlyod! Tippek Hollywoodból!

Fogyj és tartsd a súlyod! Tippek Hollywoodból!
Irigyeled a hollywoodi sztárokat, mert soha nincs rajtuk egyetlen deka felesleg sem? A tökéletes alak érdekében számtalan étrendet kipróbáltak már – ma összegyûjtöttük neked a leghatékonyabb sztárdiétákat!

Zóna, South Beah, Atkins, juharszirupos – csak néhány diéta, amely az elmúlt években népszerû volt a hollywoodi sztárok között. Ám vannak, akik évek óta ugyanazzal az étrenddel tartják karban az alakjukat. Lássuk, kik õk!
Kim Cattrall: Perricone-diéta

Kim Catrall, a Szex és New York sztárja az elmúlt években számos fogyókúrás étrendet kipróbált annak érdekében, hogy megõrizze tökéletes alakját, az utóbbi hónapokban azonban a Perricone-diéta szabályai szerint táplálkozik. Az étrend lényege a cukor- és szénhidrátfogyasztás drasztikus csökkentése – ezért a Samanthát alakító színésznõ jó ideje nem fogyaszt süteményeket és édességeket, sõt az olyan gyümölcsöket és zöldségeket is számûzte az étrendjébõl, amelyeknek magas a glikémiás indexe, vagyis gyorsan emelik meg a vércukorszintet. Ehelyett legtöbbször tengeri hal, bogyós gyümölcs, szójacsíra és spenót kerül a tányérjára, margarin és állati zsiradékok helyett pedig olívaolajat használ.

Miért érdemes kipróbálnod?
Ez az étrend nemcsak a pluszkilóktól szabadít meg, de a bõrt is fiatalosabbá, feszesebbé teszi – a diéta kidolgozója, Nicholas Perricone szerint ugyanis a bõr az egyoldalú táplálkozás és a túlzott szénhidrátbeviteltõl öregszik olyan gyorsan. A modell Heidi Klum és a színésznõ Julia Roberts is erre a diétára esküszik.

Gwyneth Paltrow: makrobiotikus diéta

Az Oscar-díjas Gwyneth Paltrow tökéletes alakját saját bevallása szerint a makrobiotikus diétának köszönheti. A színésznõ napi étrendje ötven százalékban fõtt, teljes kiõrlésû gabonafélékbõl, például barna rizsbõl, hajdinából és kölesbõl áll – emellett rengeteg nyers, párolt és grillezett zöldséget fogyaszt, és persze a zöldségleves sem hiányozhat a napi menübõl. A Szerelmes Shakespeare és az Emma cím film sztárja Madonnához hasonlóan csakis feldolgozatlan, természetes alapanyagból készített élelmiszereket vásárol, soha nem fogyaszt húst, cukrot, tojást, valamint tejterméket. Kávé helyett szûzteát vagy malátakávét iszik, a cigarettát pedig teljesen számûzte a mindennapjaiból.

Miért érdemes kipróbálnod?
A makrobiotikus diétát a buddhista George Oshawa dolgozta ki az 1950-es években. A szigorú étrend alapelve, hogy minden ételfajta jin vagy jang típusba sorolható, és csak akkor élhetsz egészségesen, ha a két csoport között megtalálod és megtartod az egyensúlyt. Nemcsak Gwyneth Paltrow, hanem Nicole Kidman és Tom Cruise is ezt az étrendet követi.

Christina Aguilera: chilis diéta

Christina Aguilera kisfia, Max születése után két hónappal már ugyanolyan karcsú volt, mint terhessége elõtt – állítása szerint nem koplal, inkább az adagok nagyságára és az ételek összetételére figyel oda. A szõke énekesnõ minden nap többször fogyaszt hüvelyes növényeket, például lencsét, babot és borsót: ezekben ugyanis rengeteg rost van, amelyek normalizálják a vércukorszintet, serkentik a bélmûködést, ráadásul gyorsan eltelítenek. Ebédre általában sovány hús vagy párolt hal, valamint tojás és tejtermék kerül az asztalára, naponta ötször-hatszor pedig kisebb adag zöldséggel és gyümölccsel enyhíti éhségét.

Miért érdemes kipróbálnod?
Christina Aguilera a kiegyensúlyozott és zsírban szegény táplálkozás mellett a paprikára esküszik: a chiliben lévõ anyagok ugyanis felpörgetik az emésztést és a zsírégetést, és normalizálják a vércukorszintet. Nemcsak az énekesnõ, hanem a Hõsök címû sorozat színésznõje, Hayden Panettiere is csípõspaprikával enyhíti étvágyát.