2024.04.20. - Tivadar

Új Jackson-tánccal jelentkeztek a fülöp-szigeteki rabok

Új Jackson-tánccal jelentkeztek a fülöp-szigeteki rabok
Újabb Michael Jackson-tánccal hallattak magukról annak a Fülöp-szigeteki börtönnek a lakói, amely 2007 óta világszerte kultikus hírnévnek örvend a bemutatott koreográfiák révén.

A Cebu városában mûködõ fegyintézetben "hûsölõ" rabok ezúttal a világhírû énekes halála után összeállított This Is It címû film DVD-n való megjelenéséhez idõzítették az új tánc bemutatását. A gondosan összeállított, 4 perc és 26 másodperces elõadást Jackson koerográfusa, Travis Payne tanította be a fegyenceknek.
A videó pénteken került fel a YouTube megosztó portálra, azóta 600 ezernél is többen nézték meg. Ez a szám azonban egyelõre még eltörpül a rabok Thriller-elõadása mellett, amelyet 2007 óta 37,5 millióan tekintettek meg a honlapon.

A Sony információi szerint a felvételen is látható Payne két napot töltött a maximális biztonságú börtönben, hogy elkészüljön a felvétel. A koreográfus 1200 börtönlakó közremûködésével készítette el a produkciót, a rabok narancsszínû nadrágban és fekete, Michael Jackson alakjával díszített pólóban szerepelnek.

A börtön vezetése korábban azért döntött a táncprogram elindítása mellett, hogy ezzel is csökkentsék a rabok közötti feszültséget és növeljék a rehabilitáció esélyeit. A fegyencek - gyilkosok, erõszaktevõk és kábítószer-kereskedõk - rajonganak a programért, amely hatalmas sikernek bizonyult.