2024.03.29. - Auguszta

Galambok, a Király emlékéért!

Galambok, a Király emlékéért!
A magyar énekes 2001. janiár elsején tisztázatlan körülmények között fejbe lõtte magát. Családja, barátai és rajongói a temetése és a szülinapja kilencedik évfordulója alkalmából megható koncertet szerveztek, ahol közel harminc magyar sztár tisztelgett Zámbó Jimmy emléke elõtt. A koncert elõtt egyébként a csepeli temetõben megemlékezést is tartottak, ahol galambot reptettek a Királynak. Zámbó Jimmy családja, a Király barátaival és rajongóival együtt emlékezett a legendás tehetségû hazai elõadó temetésének és születésnapjának kilencedik évfordulóján, ahol rengeteg hazai sztár tisztelgett az emléke elõtt.
"Az, hogy tíz éve nincs köztünk, a magyar könnyûzenének egy veszteség" - mondta el Karda Bea, aki közel harminc híresség mellett léphetett színpadra a "9 év Jimmy nélkül" nevet kapott rendezvényen.

"Édesanyám nagy Zámbó Jimmy fan a mai napig. Minden újságcikket gyûjt, mindig megemlékezik, most is készül a születésnapra!" - mondta el Gáspár Gyõzõ, aki Zoltán Erika egy dalát is elõadta a koncerten.

"Gyermekkoromban Õ nekem nagyon hatalmas nagy példakép volt, és a mai napig is az" - meséli Nótár Mary.

"Zeneileg Õ egy olyan egyéniség volt, olyan hanggal, hogy tökéletesen mindegy, hogy az emberek az életérõl mit mondanak" - nyilatkozta Zalatnay Sarolta, aki Jimmy elõtt tisztelegve a csepeli temetõben is lerótta a kegyeletét. A temetõben egyébként a család és a rajongók galambokat reptettek, hogy így tisztelegjenek a Király emléke elõtt.