2024.04.20. - Tivadar

Lennon sorsára juthat SuBo - mondja a testvér

Lennon sorsára juthat SuBo - mondja a testvér
John Lennon sorsára juthat Susan Boyle - legalábbis testvére szerint, akit a háziasszonyból lett világsztár eddigi két betörõkalandja aggaszt.

Az egyedül élõ, 48 éves SuBo, akit skóciai faluján kívül korábban senki nem ismert, tavaly tavasszal vált gyakorlatilag öt perc alatt világhírûvé, miután hihetetlen énekhanggal döbbentette meg a brit ITV kereskedelmi televízió évente megrendezett tehetségkutató vetélkedõjének zsûrijét és közönségét.
Susan Boyle azóta világszenzáció lett. Elsõ, I Dreamed a Dream (Álmodtam egy álmot) címû, értékesítési rekordokat döntögetõ albuma hetek óta listavezetõ a brit és az amerikai piacon.

A hirtelen ismertséggel azonban bajok is járnak; ezek sorába tartozik, hogy SuBo rajongói közül néhányan túl közelrõl próbálnak megismerkedni kedvencükkel.

Az újdonsült sztár már karácsonykor is felfedezett kertjében két hívatlan látogatót, akik házának ablakán bámultak befelé, a minap pedig - a földrengés sújtotta Haiti megsegítésére szánt lemez felvételérõl hazatérve - a házban futott össze egy ismeretlennel, aki éppen holmijai között kutakodott.

Az énekesnõ testvére, az 59 éves John Boyle a The Sun - a legnagyobb brit bulvárlap - csütörtöki kiadásának idézete szerint kijelentette: húgának menedzserei csak a pénzt számolják, amelyet Susan keresett nekik, és nem törõdnek a biztonságával. "Nézzék meg, mi történt John Lennonnal New Yorkban" - háborgott a báty, utalva a Beatles néhai frontemberének tragédiájára.

Lennont 1980-ban New York-i otthona elõtt, az utcán lõtte agyon egy zavart elméjû "rajongója", aki azóta is börtönben ül.

SuBo azonban nevetve vetette el a biztonságának fokozását célzó családi javaslatokat, és közölte a The Sunnal: nem megy sehová egyszerû, tanácsi kezelésû sorházi lakásából. Mindössze arra volt hajlandó, hogy a minapi betörés után kicseréltesse a zárakat a ház ajtóin.

Susan Boyle már korábban is egyértelmûen értésre adta, hogy jóllehet már bõven megengedhetné magának, esze ágában sincs elköltözni szerény falusi otthonából, amelyben - édesanyja három évvel ezelõtti halála óta - macskája, Pebbles az egyetlen lakótársa. A döntést a brit showbiz jelenlegi legnagyobb sztárja azzal indokolja, hogy Pebbles gyûlölné, ha valamilyen "flancos" helyen kellene laknia.