2024.04.25. - Márk

Kósa Lajos nem akar bulvárhõs lenni!

Kósa Lajos nem akar bulvárhõs lenni!
Rabul ejtették Debrecen város polgármesterét! Mármint azok a különleges festmények, amelyek a Szentendrén élõ Aknay Jánost dicsérik.

A Szentendrén élõ mûvész a meghatározó éveit Debrecen városában töltötte, így ahogy a jelenlévõk is fogalmaztak, ez a szombati bemutató egyben egy "hazalátogatás" is volt. A kilencvenes évektõl festészetének és szitanyomatainak törzsanyagát az egyre nagyobb számban készülõ angyalos képek alkotják, amelyek gazdag és változatos formában születnek újjá.
Kósa Lajos, Debrecen polgármestere is megtisztelte a kiállítást, amelyet a bulváros olvasói a Modemben csodálhatnak meg. - Ezúttal nem leszek bulvárszereplõ, hiszen nem festett meg a mûvész, nincsenek huszáros képei, de így is egy csodálatos tárlatnak lehetnek szemtanú -kezdte mosolyogva a beszédét az ismert városvezetõ. Nagy boldogsággal tölt el bennünket, hogy bemutathatjuk Ankany János gazdag és változatos életmûvét, amely közel negyven évet ölel fel. Bízom benne, hogy nagyon sokan kíváncsiak lesznek erre az angyali tárlatra!