2024.04.19. - Emma

Jön az Avatar folytatása

Jön az Avatar folytatása
Az Avatar esetleges folytatásáról kezdett tárgyalásokat James Cameron rendezõvel az amerikai News Corp, a filmet gyártó 20th Century Fox stúdió tulajdonosa - adta hírül - helyi idõ szerint - kedden a The Hollywood Reporter mozis szaklap.

Rupert Murdoch, a News Corp médiakonglomerátum elnök-vezérigazgatója megerõsítette: "nagyon korai tárgyalások" kezdõdtek Cameronnal a háromdimenziós technikát használó Avatar lehetséges további részeirõl.
Hozzátette, a rendezõnek "vannak ötletei" egy folytatásra, "mi pedig ösztönözni fogjuk erre".

Murdoch ugyanakkor figyelmeztetett: senki ne számítson korai folytatásra. Ezzel valószínûleg arra utalt, hogy Cameron elképzelései gyakran hosszú idõ alatt érnek meg.

Chase Carey, a News Corp alelnöke úgy fogalmazott: mindkét fél akar folytatást, de egyelõre másik film készítését tervezik.

A kék lények csodálatos bolygójára, a Pandorára kalauzoló Avatar folytatásához - mint bármely mozifilm gyártásához - kulcskérdés lesz a finanszírozás, különös tekintettel arra, hogy Cameron filmjei többnyire túllépik a költségvetési keretet. Az Avatar sikere alapján azonban a pénz elõteremtése megoldható - fogalmaztak a News Corp vezetõi.

A minden idõk legnagyobb jegybevételét produkáló Avatar összbevételének 60 százaléka vagy nagyobb hányada a következõ két negyedévben várható, ugyanis a film a mozikban marad, majd a DVD-változat is következik.

A DVD kibocsátásának idõpontját még nem közölték, Murdoch csak annyit mondott, cége jelenlegi pénzügyi évének a végéig, vagyis június 30-ig a boltokba fog kerülni. A DVD azonban nem lesz 3D látványvilágú, mivel ezt a technológiát még nem fejlesztették ki, a jövõben azonban nem kizárt, hogy elérhetõ lesz.

A 9 Oscar-jelölést kapott sci-fi globális jegybevételei már meghaladják a 2 milliárd dollárt.