2024.04.24. - György

Mel Gibson egy riportert sértegetett

Mel Gibson egy riportert sértegetett
Durván leszólta a kamera elõtt egy chicagói televízió riporterét Mel Gibson. Az újságíró nem vár elégtételt, mert szerinte a sértéssel a sztár önmagát minõsítette.

Gibson új filmjérõl, A sötétség peremérõl (Edge of Darknessrõl) nyilatkozott a WGN televíziónak, amikor az õt interjúvoló Dean Richards rákérdezett, hogy miként viszonyul ma a közönség a színész-rendezõ 2006-ban részegen tett antiszemita kijelentéséhez.
"Az csaknem négy éve történt, haver - válaszolta bosszúsan Gibson. - Én már tovább léptem. Úgy sejtem, maga még nem".

Gibson ezután némileg megenyhülve azt kérte, hogy borítsanak fátylat az ügyre, amibe a riporter bele is egyezett. Az interjú befejeztével azonban az egykori Mad Max belekortyolt a kávéjába, és szemmel láthatóan az újságíró fejéhez vágta: "Seggfej!"

A sértést a még mindig forgó kamera rögzítette. A múlt héten történt incidensrõl szerdán számolt be a Chicago Tribune internetes portálja.

Mel Gibson szerdán a KTLA-TV riporterének, Sam Rubinnak küldött sms-üzenetében azt állította, hogy a jelzõt ügynökének szánta, aki a képen kívülrõl grimaszokat vágott rá, õ meg nem tudta, hogy a kamerát nem kapcsolták ki.

Richards szerint nem így történt. "Egyáltalán nem úgy tûnt, mintha máshoz beszélt volna - közölte. - Egyértelmûnek látszott, hogy a beszélgetésünkre reagált".

A filmkritikus-riporter azonban nem vár elégtételt. "Nem követelek bocsánatkérést. Joga van a véleményéhez, és nekem is jogom van a sajátomhoz - mutatott rá Richards. - A nézõk pedig megnézhetik az interjút, vethetnek egy pillantást a múltjára, és maguk is véleményt alkothatnak a dologról".