2024.04.20. - Tivadar

Havas Henrik csóró lett?

Havas Henrik csóró lett?
Havas Henrik cége, amelyik többek közt könyvkiadással és a híresség internetes blogjával is foglalkozott, most nagy bajba került. Információk szerint a vállalkozás már több mint egy hónapja nem tudja kifizetni Henrik weboldalának üzemeltetési díját, és a mai nappal már hivatalosan is látható, hogy számlatartozás miatt nem érhetõ el a havashenrik.hu! Úgy tudjuk, hogy nem csak az üzemeltetõnek nem tudott fizetni a médiás tulajdonában álló cég, hanem a céges telefonokat is kikapcsolták náluk, anyagi okokra hivatkozva.
A mai nap megdöbbentõ dolog történt Havas Henrik háza - illetve pontosabban a weboldala - táján, ahol a látogatók ezúttal a botrányos bogbejegyzések helyett csak egy fehér oldalt találnak a következõ felirattal: "A havashenrik.hu oldal számlatartozás miatt ideiglenesen nem elérhetõ!". A havashenrik.hu-t üzemeltetõ cég szerint már több mint egy hónapja elmaradása van feléjük Havas cégének, és már az elõzõ havi díjat is csak két részletben tudták rendezni. A hoppon maradt Havas Henrik rajongók nem értik, hogy hová lett a híresség pénze, aki egyébként korábban a nevével fémjelzett médiaiskolával is nagy botrányba keveredett.

"Még körülbelül egy évvel ezelõtt keresett meg bennünket Havas Henrik egy együttmûködéssel kapcsolatosan. Akkor az internetes blogjában megjelent videók szöveges tartalmát tettük közzé a napiaszonline.hu hírportálon, ezért cserébe pedig átjárhatóságot biztosítottunk az Õ és a mi kiadványaink között. Néhány hónap után több hétig nem értük el õket, majd újra jelentkeztek, és azt kérték, hogy segítsünk nekik az elõzõ szolgáltatójuktól való elszakadásban, akiknél szintén tetemes hátralékot halmoztak fel. Ezt megtettük, és megállapodtunk a továbbiakban. Mindenben segítettünk amiben csak tudtunk, viszont az elmúlt idõszakban a számlatartozásokon túl is nagyon inkorrekt volt a cég velünk szemben. " - mondta el Serbán Marcell.

A hoppon maradt cégnek jelenleg 150.000 Ft-al tartozik Havas Henrik vállalkozása, de ez az összeg korántsem annyi, mint amennyi munkát belefektettek az oldal átprogramozásába a szakértõk. Serbán ennek ellenére elsõsorban nem ezt a pénzt szeretné visszakapni, hanem a sztár elveit és modorát kérdõjelezi meg, hiszen több alkalommal is rendkívül bántó módon viselkedett a cégével, és annak képviselõivel szemben.

"Értetlenül állunk a dolog elõtt, hiszen a majdnem egy éve tartó együttmûködésünk alatt minden rendben volt, csupán az elmúlt két hónapban derült ki, hogy Havas Henrik cégénél anyagi gondok támadtak. Akkor szembesültünk ezzel a problémával elõször, amikor a decemberi számlát csak két részletben tudták nekünk kifizetni, de miután a január végén esedékes számlánkat a mai napig nem egyenlítették ki, kénytelenek voltunk megtenni, amit megtettünk!" - mondta el riporterének Serbán Marcell, aki a mai nappal ideiglenesen eltüntette a webrõl a havashenrik.hu tartalmát, és helyette csupán egy fehér oldalt jelentetett meg a Henrik számlatartozására való felhívással.

Serbán Marcell egyébként a Havas Henrik által megjelölt kapcsolattartóval, N. Évával való beszélgetése során döbbent rá arra, hogy nagyobb gondok lehetnek a cégben. " A hölgy elmondta, hogy már egészen biztosan nem fogják tudni kifizetni a januári üzemeltetési díjat, és azt kérte, hogy kössünk valamilyen kompromisszumot a hátralékkal kapcsolatban. Az már nem derült ki, hogy pontosan mire gondolt kompromisszumként, mivel amikor a megadott telefonszámon kerestem, akkor már nem volt elérhetõ: állítólag a céges telefonját is anyagi okok miatt kapcsolták ki. Majd végül e-mailben kaptunk egy vonalas telefonszámot, amelyen az elõbbieket megtudtam." - világított rá a helyzetre az üzemeltetõ cég vezetõje, aki ezúton is tisztességet, és legalább annyi tiszteletet kér a „Tanár úrtól”, amennyit Õ neki adott.