2024.04.24. - György

Bulvárhõsnõ a bécsi operabálon

Bulvárhõsnõ a bécsi operabálon
Az Európai Unió külügyi fõképviselõje, Catherine Ashton és a brit bulvárlapok kedvenc sztárja, Katie Price volt a két sztárvendége az idei bécsi operabálnak, amelyet Frédéric Chopin emlékének ajánlottak az est szervezõi. A lengyel zeneszerzõ születésének 200. évfordulójára való tisztelettel a bál a Perckeringõvel és a Scherzo Nr. 1 címû mûvével nyílt meg csütörtök este az osztrák fõvárosban. A bécsi báli szezon legrangosabb eseménye hagyományos találkozóhelye a politikusoknak és az üzletembereknek, de az utóbbi idõben a osztrák és külföldi hírességek is tiszteletüket teszik a rendezvényen.
Idén Katie Price mellett Bécsbe várták Lindsay Lohan hollywoodi színésznõt is, ám õ végül lemondta a látogatást.

Az elmúlt években viszont feltûnt már a bálon a sztriptízkirálynõ, Dita von Teese, a Baywatch sztárjai, Pamela Anderson és Carmen Electra, de nem hagyta ki az eseményt az amerikaiak kedvenc bulvárhõsõje, Paris Hilton sem.

Az operabálra - amelyen a nõk a legpazarabb ékszereiket, a férfiak pedig a legfényesebb érdemrendjeiket is bemutathatják - nem olcsó eljutni: a legegyszerûbb állójegy 230 euróba (62 ezer forint) került, ám egy drágább páholyért már 17 ezer eurót (4,6 millió forint) is elkértek a szervezõk.