2024.04.19. - Emma

Rékasit követelik a képernyõre

Rékasit követelik a képernyõre
Megrázta a Barátok közt-rajongókat, hogy Rékasi Károlyt kiírták a sorozatból. A színész viszont már régen felkészült a munkanélküliségre: vállalkozásokkal biztosította be jövõjét. „Bartha a legjobb, miért õt írják ki?”, „Nélküle sótlan lesz az egész történet”, „Az egész a hülye Zsófi miatt van” – írták a kétségbeesett fórumozók, amikor arról értesültek, hogy Rékasi Károly jelenleg nem forgat a Barátok közt stábjával.

– Jó érzés, hogy hiányolnak, ez egyfajta elismerése az egész stáb munkájának.
– A legnagyobb dicséretet azonban a fiamtól kaptam, aki miután végignézte a tévében, hogy letartóztatnak, azt kérdezte: „Papa, azért visszakerülsz, ugye, mert jól csinálod a dolgodat?” – mesélte nevetve a Mátyás tér Jockey Ewingja, aki szerint azért szerethetik a nézõk az általa megformált negatív figurát, mert ki meri mutatni az érzéseit, és olyan dolgokat is megtesz, amelyeket sokan nem mernek.

Jó hír a rajongóknak, hogy csak egy ideig kell nélkülözniük Barthát, mert Zsolt büntetésének leteltével Rékasi visszatér a sorozatba. A Rékasi–Détár házaspár nehéz idõszakot élt át: Enikõt napokkal ezelõtt engedték ki a pszichiátriáról, minden bizonnyal igen nagy szüksége van férje türelmére és segítségére.

A házaspárt azonban pénzügyi nehézségektõl nem kel félteni, mert már másfél évtizede több lábon áll.

– Amikor Gigi óvodás volt, mi pedig budapesti színházaknál dolgoztunk, alig tudtunk megélni. Butikoknak kezdtünk ruhát árusítani. Miután kiderült számunkra, hogy a színészi pálya mellett másra is tudunk koncentrálni, szinte már maguktól jöttek a lehetõségek – árulta el Rékasi, aki feleségével évekkel ezelõtt egy amerikai táplálékkiegészítõ termék forgalmazásába vágott bele, nemrég pedig egy pálinkafõzdébe társult be.