2024.04.24. - György

Nem drogok okozták Brittany Murphy halálát

Nem drogok okozták Brittany Murphy halálát
Nem drogok, hanem vérszegénység és légúti fertõzésre szedett gyógyszerek okozták Brittany Murphy halálát. Súlyos vérszegénység és légúti fertõzés miatt szedett gyógyszerei gyengítették le annyira Brittany Murphy szervezetét, hogy tüdõgyulladás következtében elhunyt - állapította meg a hivatalos halottkémi jelentés. A színésznõ december 20-án esett össze és halt meg Hollywood Hills-i otthonában. A halottkémi jelentés szerint menstruációja okozott vérszegénységet, és legyengült állapotában szervezete nem tudott védekezni a fertõzéssel szemben.
Ugyanakkor influenza-szerû tünetei miatt olyan gyógyszereket szedett, amelyek szintén hozzájárultak a halálához.

A boncolás semmiféle kábítószert nem mutatott ki a 32 éves színésznõ szervezetében. A vizsgálat során megállapították, hogy több gyógyszert, köztük hidrokodont és acetaminofent - köhögés- és fájdalomcsillapítókat szedett. Mint a csütörtökön közzétett dokumentum fogalmazott: halála elõre nem látott módon következett be, de elkerülhetõ lett volna.

Murphy 7-10 nappal a halála elõtt erõs alhasi fájdalmakra panaszkodott a vele együtt élõ édesanyjának és férjének. Családja azonban azt gondolta, menstruáció okozza rosszullétét, mivel az korábban is gyakran megviselte.

A 8 mérföld sztárja végül orvosához is bejelentkezett, ám mielõtt eljutott volna hozzá, elhunyt.

A jelentésbõl kiderült, hogy tavaly áprilisban cukorbetegség miatt kezelték Oregonban, de egyébként egészséges volt.