2024.04.20. - Tivadar

Mozimaraton - 104 órán át nézte a rajzfilmeket a nyertes

Mozimaraton - 104 órán át nézte a rajzfilmeket a nyertes
Percre pontosan 104 órán keresztül nézte a rajzfilmeket Fölkl László a Csepel Plaza mozijában az Animánia Mozimaraton elnevezésû Guinness-rekordkísérleten. Az 52 éves gépkocsivezetõ 14 emberrel ült be a Cinema Csepel egyik termébe március 4-én délután, hogy megdöntsék a maratoni filmnézés Guinness-rekordját. Az 1999-es magyar rekord megdõlt, a világrekordhoz még 20 óra kellett volna. Az utolsó versenyzõ, Fölkl László hétfõn éjjel 23 óra 26 perckor adta fel a kísérletet. A néhány perces Leo és Fred illetve Magyar Népmesék részeit is beleszámítva csaknem 300 animációs alkotást nézett meg.
Ezekbõl harmincat DVD-rõl vetítettek, a többit kópiáról. Utóbbi annyit jelent, hogy a gyõztes 86 kilométernyi filmtekercset tekintett meg.

László 10 kávét és 6 energiaitalt ivott, több alkalommal pedig fekete teát is. A családja, felesége és két felnõtt fia is meglátogatta õt. Az egyik középiskolai osztálytársa egy közösségi oldalon értesült a mozimaratonról, rengeteg ismerõst, barátot küldött a moziba, akik a rekordkísérlet végéig vele maradtak.

Fölkl László elmondta, hogy a második nap hajnala volt a legnehezebb, az elsõ energiaitalt péntek este itta, a legtöbb fiatal azonban már csütörtök este elfogyasztott valamilyen élénkítõt. Az ébren maradási praktikái között említette a stresszoldó labda és marokerõsítõ használatát, valamint a lihegést, amelytõl "oxigéndúsabb lett a vére, és megszûnt az agyában a fáradtságérzet". Így sikerült ébren maradnia 104 órán keresztül. A maraton résztevõi közül mindenki épen és egészségesen távozott.

László egy laptopot nyert, a második helyezett Molnár Gergely - aki hétfõn 16 óra 57 perckor fejezte be a filmnézést - egy videokamerával gazdagodott. Ezen kívül mind a 15 induló egy páros éves bérletet kap a Cinema Csepel filmvetítéseire.

A díjkiosztót kedden 19 órakor tartják a mozi elõterében.